Tüm site ziyaretçileri için geçerlidir.

BİREYSEL: DD-platform.com’da yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur.  Eğer varsa gönderimde bulunduğunuz yazılar,fotoğraflar ve  yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz.

Böylelikle, Kullanıcı yükümlülükleri ve Kullanım Koşulları‘na uygun olarak, dd-platform’u kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.

KURUMSAL; DD-Platform.com, online haber, blog makale, tescilli veya fikri değerleri olan kaynakların bir yayıncısı olarak ,iş yaşantısında yer alan markalar, kuruluş ve özel/kamu yönetimlerin ve diğer haber kanallarının ekonomik ve ticari baskılardan maruz kalmama ve aynı zamanda editoryal bağımsızlığını koruma adına bazı koruyucu önlemler alır.

İş modeli ve onun bütünlüğünü korumak için gereken önlemlerin ana hatlar açıklamalarını inceleyiniz

GİZLİLİK POLİTİKASI

www.dd-platform.com bir DD Bilgi ve bilişim teknolojileri A.Ş. [Kısaca DDBB olarak ifade edilecektir] hizmetidir.

Bu metin bilgi güvenliği ile ilgili sizi bilgilendirmek ve uyulması gereken kurallar ile sorumlulukları açıklamak üzere hazırlanmıştır.

dd-platform.com web sitesini ziyaretiniz sırasında kişisel bilgilerinizi temin etmeniz beklenmektedir. Sizin tarafınızdan paylaşılan ve bizim tarafımızdan kayıt altına alınan kişisel bilgileriniz www.yadost.club ve YADOST tarafından korunur ve korunmaya devam edecektir.

Adınız ve soyadınız, posta adresiniz, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, telefon numaranız, e-posta adresiniz gibi bilgileriniz tarafınızdan dd-platform.com’ a verildiğinde kaydedilir.

dd-platform.com, kullanıcılara ait bilgileri aşağıda belirtilen haller gerektirdiği takdirde açıklamak hakkına sahiptir:

  1. Kullanıcının, şahsi bilgilerinin paylaşılması konusunda izni ve onayı var ise,
  2. dd-platform.com ve DDBB’ın kendi bünyesinde kullanılmak üzere kullanıcı profillerinin belirlenmesi amacıyla,
  3.  Kullanıcının, dd-platform.com ve DDBB’den talep ettiği ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, temin edilmesi veya size sunulan servis ve araçlarla ilgili problemlerin giderilmesi amacıyla,
  4. Kullanıcıya ürün ve servisler sunarken, birlikle çalıştığı (iş birliği yaptığı) firmalara, bu ürün ve servislerin sağlanmasında kullanılmak üzere,
  5. 5.Yasal soruşturmalar esnasında, mahkeme kararı gereği veya yasal prosedürler gerektirdiği takdirde.

Bilgi güvenliğinizi sağlamak amacıyla şifrelerinizi kimse ile paylaşmamanız gerekmektedir.

E-posta iletişiminde söz konusu mesaj şifrelenmediği takdirde, mesajın güvenliği garanti altına alınamaz ve göndereceğiniz e-postaların güvenliğinden sizler sorumlusunuzdur.

Web sitemizde DDBB tarafından işletilmeyen diğer web sitelerine bağlantılar verebiliriz. Bu web sitelerinden herhangi birini ziyaret ederseniz, o sitenin gizlilik ve diğer politikalarını gözden geçirmelisiniz. Diğer şirketlerin politika ve uygulamalarından DDBB’un sorumlu olmadığını belirtiriz.

dd-platform.com ‘un Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikalarını değiştirmesi mümkün olup ilgili sayfaların düzenli olarak kontrol edilmesini öneririz.

Bu web sitesini (“dd-platform.com”) kullanmanız ve/veya Site’ye erişiminiz, bu Kullanım Koşullarını ve zaman zaman DDBB tarafından bu Site’de yayınlanabilecek diğer tüm kullanım koşullarını bildiğiniz ve kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir. Site’ye erişiminiz, Site’yi kullanmanız, katılımınız ve/veya Site’den herhangi bir içerik indirmeniz bu Kullanım Koşulları ile bağlı olmayı kabul ettiğinizi göstermektedir. DDBB, değişiklikleri online olarak paylaşmak sureti ile bu Kullanım Koşullarını her zaman değiştirme hakkını saklı tutar ve Site’ye erişerek güncellenmiş Kullanım Koşullarını incelemek ve bu koşullara uymak tarafınızın sorumluluğundadır. Bu Kullanım Koşullarını kabul etmiyorsanız, lütfen bu Site’nin kullanımını derhal sona erdiriniz.

Bu Kullanım Koşulları ile herhangi bir içerik ile ilgili olarak Site’de yer alan kural ve/veya özel kullanım koşulları arasında çelişki bulunması halinde özel kural ve/veya koşullar öncelikli olarak uygulanacaktır.

Bu Site’nin kullanımına yalnızca yasal amaçlar için ve hukuka aykırı olmayan ve herhangi bir üçüncü tarafın hakkını ihlal etmeyen veya herhangi bir üçüncü tarafın bu Site’ye erişimini ve Site’yi kullanmasını kısıtlamayacak bir şekilde kullanılmasına izin verilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar taciz, iftira, müstehcen veya kötü ifadeler içeren içerikler, saldırgan bir dilin kullanılması, üçüncü şahısları rahatsız eden davranışlar dahil olmak üzere ve ancak bunlarla sınırlı olmaksızın uygunsuz kabul edilebilecek diğer her türlü davranışları içermektedir.

Burada, 18 yaşından büyük olduğunuzu ve/veya Site’yi kullanma konusunda kanuni temsilcinizin veya ebeveyninizin rızası dahil olmak üzere gerekli olan tüm onay ve rızaları aldığınızı beyan ve garanti etmektesiniz. Ayrıca, bu Kullanım Koşullarını kabul etme ve bunlarla bağlı olma konusunda tam yetkinliğe ve ehliyete sahip olduğunuzun garantisini vermektesiniz.

Bu Site’nin çeşitli bölümleri sizlerin herhangi bir kullanıcı bilgisi veya diğer verileri (bundan böyle “Kullanıcı İçerikleri” olarak anılacaktır) Site’ye iletmenize veya paylaşmanıza izin vermektedir. Bunlara kişisel bilgiler, fotoğraflar, videolar, ses dosyaları, yazılı metinler, makaleler, düşünceler veya bu içeriklerin herhangi bir şekli dahildir. Bu tür Kullanıcı İçerikleri aşağıda yer alan koşullara tabi olacaktır:

3.1       Bu Site’ye herhangi bir içerik sağlamak ile, Kullanıcı İçerikleri üzerinde DDBB’e geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan, dünya genelinde geçerli olan bir lisans hakkı sağladığınızı ve dolayısıyla ölüm Site’nin Kullanıcı İçeriklerinin bir kısmını kendi takdirine göre ve herhangi bir platformda ya da kitle iletişim aracında kullanma, dağıtma, değiştirme, tadil etme veya silme hakkına sahip olduğunu kabul etmektesiniz;

3.2       Kullanıcı İçerikleri DDBB tarafından çoğaltma, yayınlama, iletme, düzenleme, montajlama, yeniden formatlandırma, uyarlama, paylaşma ya da yalnızca DDBB tamamen kendi takdirine göre başka bir şekilde kullanma dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmaksızın herhangi bir amaç için kullanılabilir;

3.3       Sağlamış olduğunuz Kullanıcı İçeriklerinden yalnızca kendiniz sorumlu olacaksınız ve bu içeriklerin sağlanması ya da kullanılması nedeni ile doğabilecek her türlü iddia, zarar, üçüncü taraf hakları ve bunun yanı sıra her türlü dava ya da hukuki süreçlerden dolayı DDBB’nin uğradığı zararı tazmin edecek ve DDBB’nin zarar görmemesini sağlayacaksınız;

3.4       Kullanıcı İçeriklerini sağlamak ile, burada, bu tür içerikleri sağlama hakkına sahip olduğunuzu ve içerikler üzerindeki patent, marka, ticari sır, lisans ve benzeri fikri mülkiyet hakları dahil olmak üzere sağlanan bu içerikleri kullanmak ve Site’nin kullanması için yetkilendirmek üzere gerekli olan her tülü müsaade, lisans, muvafakat, hak ve izinleri aldığınızı onaylamakta, beyan ve tekeffül etmektesiniz;

3.5       İçerik ve/veya bilgileri Site’de sağlamak ve DDBB’e burada belirtilen türde bir lisans vermek için hak sahibinden gerekli olan tüm izinler usulüne uygun bir şekilde alınmadığı müddetçe; gizlilik ve reklam hakları dahil olmak üzere, herhangi bir telif, ticari sır veya üçüncü bir kişinin fikri mülkiyet haklarına konu olan veya bunlarla korunan bir içeriği ya da bilgiyi bu Site’de sağlamayacağınızı ya da ifşa etmeyeceğinizi ve bu yönde gerekli tüm tedbirleri alacağınızı taahhüt etmektesiniz;

3.6       İçeriği hukuka aykırı, müstehcen, hakaret ve iftira niteliğinde olan, siyasi, tehditkar, pornografik, tacize neden olan, nefret içerikli, ırkçı, saldırgan, bir suç teşkil edecek, hukuki sorumluluğa yol açan, suç işlemeye veya kanunları, kültürel ya da uluslararası kabul görmüş normları ve etik kuralları ihlal etmeye teşvik eden bir içeriği veya bilgiyi sağlamayacağınızı taahhüt etmektesiniz;

3.7       Burada, Siteye, tarafınızca sağlanan içerik veya bilgileri DDBB’nin tamamen kendi takdirine göre herhangi bir platformda ya da herhangi bir medya aracı ile yayınlama, dağıtma, gösterme, çoğaltma, montajlama, düzenleme, yeniden düzenleme, silme, satma veya değiştirme hakkı tanımak üzere herhangi bir kısıtlama olmaksızın dünya genelinde geçerli, geri alınamaz, münhasır, bedelsiz ve devredilebilir bir lisans hakkı vermektesiniz. Bu lisans zaman veya bölge ile veya başka herhangi bir şekilde sınırlı olmayacaktır;

3.8       Ayrıca, burada,  söz konusu içeriklere ilişkin her türlü hakkı, bu hakların yenilenmeleri ve değiştirilmeleri dahil olmak üzere, dünya genelinde geçerli olmak üzere DDBB’e  (mevcut ve ileride doğabilecek telif haklarının kesin devri ile) devrediyorsunuz;

3.9      Site, Kullanıcı İçeriklerinin gösterilmesi konusunda nihai söz ve takdir hakkına sahip olacaktır ve hiçbir koşul altında DDBB Kullanıcı İçeriklerinin tamamını veya bir kısmını Site’de göstermek veya Site’ye dahil etmek zorunda değildir; ve

3.10     5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanun uyarınca, DDBB hizmet sağlayıcısı olarak Kullanıcı İçeriklerinin yasaları ihlal edip etmediğini kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Kullanıcı İçeriklerinin yasaları ihlal ettiğini düşünüyorsanız, lütfen [link veya=”” e-posta=”” adresi=”” giriniz=””][/link] adresi ile iletişime geçiniz ve bu durumda DDBB yasaların gerektirdiği ölçüde gerekli olan önlemleri alacaktır.

DDBB, üyelik için kayıt olduğunuz ve/veya Site’de yorum paylaştığınız zaman isminiz, şifreniz ve iletişim bilgileriniz gibi bilgileri toplayabilir. Bu tip kişisel veriler, tanıtım amaçlı e-postalar veya mesajlar da dahil olmak üzere hizmet ile ilgili amaçlar için tarafınızla iletişime geçmek maksadıyla DDBB tarafından kullanılabilir ve DDBB’ye bağlı şirketleri,markaları ve iştirakleriyle ve/veya yasal yükümlülük mevcut olduğu zaman paylaşılabilir. Bu tür bilgileri sağlayarak, kişisel verilerinizin bu şekilde kullanılmasına ve paylaşılmasına onay vermekte ve bu tip kullanım ve paylaşım durumunda DDBB, DDBB markaları veya diğer DDBB grup şirketlerinin hiçbir yasal yükümlülüğünün doğmayacağını kabul etmektesiniz.

DDBB, kullanıcıların IP adreslerini, erişim tarihleri, zamanları ve ziyaret edilen sayfalarla birlikte muhafaza edebilir. Bu tür bilgilerin muhafaza edilmesi sistem güvenliği ve kullanıcı problemlerinin çözümü amaçlıdır ve hiçbir kullanıcının kişisel verileri ile bağlantılı değildir.

UYGULANACAK HUKUK VE YETKİLİ MAHKEME

Bu Kullanım Koşulları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre uygulanacak ve yorumlanacaktır. Buradan doğabilecek uyuşmazlıkların çözümünde Ankara Batı Mahkemeleri ve İcra Daireleri münhasıran yetkilidir.

Bu Kullanım Koşullarından herhangi birinin, Kullanım Koşullarının geçerli olunmasının amaçlandığı ülkelerin veya devletlerin herhangi birinin hukuku uyarınca hukuka aykırı, geçersiz veya başka bir şekilde uygulanamaz olduğuna karar verilmesi halinde, Kullanım Koşullarının hukuka aykırı, geçersiz veya uygulanamaz olduğu yerin yetki sınırları kapsamında ve içerisinde, ilgili hükümden ayrılacak ve silinecektir ve geri kalan Kullanım Koşulları geçerliliğini koruyacak ve bağlayıcı ve uygulanabilir olmaya devam edecektir.

DDBB, Site’deki materyallerin Türkiye Cumhuriyeti dışındaki diğer yerlerde kullanılmaya uygun veya elverişli olduğunu garanti etmemektedir ve Site içeriklerinin hukuka aykırı kabul edildiği bölgelerde Site’ye erişim yasaktır. Eğer bu Site’ye Türkiye Cumhuriyeti dışında bir yerden erişiyorsanız, tüm yerel kanunlara uygunluk ile ilgili sorumluluk sadece size aittir.

ÇOCUKLAR;
DD-Platform.com’a 18 yaşın altındaki kişilerin (ya da yargı alanınızdaki yasal yaşın) kendi başlarına kullanmasına izin verilmez. DD-Platrform.com 13 yaşın altındaki çocuklardan bilerek herhangi bir kişisel bilgi toplamamaktadır ve 13 yaşından küçük çocukların bir hesaba kayıt olmalarına veya Hizmetlerimizi kullanmalarına izin verilmemektedir.

Bir çocuğun bize kişisel bilgi verdiğini düşünüyorsanız, lütfen support@kickstarter.com adresinden bizimle iletişime geçin . 13 yaşın altındaki bir çocuğun bizi kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler verdiğini fark edersek, onu sileriz.

GÜNCELLEME : 04.NİSAN.2018
Veri Koruma Görevlisi
Veri Koruma Görevlimizle bağlantı kurmak için lütfen editor@dd-platform.com adresine e-posta gönderin.

Yazılı olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz:

DD-Platform.com, DDBB
DD-Bilgi ve Bilişim teknolojileri A.Ş
Tınaztepe cad.19/3 Eryaman
Etimesgut Ankara / Türkiye

DD-Platform, mahremiyetinizi korumaya kendini adamış durumdadır. Anlamlı bağlantılar kurmaya odaklanabilmeniz için güvenilir, sektör lideri ürün ve hizmetler sağlamayı hedefliyoruz. Mahremiyet konusundaki yaklaşımımız, size veri uygulamalarımız konusunda net bilgiler vermektir. Bu nedenle yasal ve teknik jargonu asgari düzeyde tutmaya çalıştık.

Bu Çerez Politikası, çerezlerin ne olduğunu, web sitemizi ziyaret ettiğinizde cihazınıza hangi çerez türlerinin yerleştirildiğini ve bunları nasıl kullandığımızı açıklamaktadır.Bu Çerez Politikası, kişisel bilgilerinizle genel olarak nasıl ilgileneceğimizi ele almıyor. Kişisel bilgilerinizi nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz

ÇEREZ NEDİR?

Çerezler, web tarayıcınız veya cihazınızın belleğine gönderilen veya buradan erişilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, tipik olarak çerezin geldiği etki alanı (internet konumu) adını, çerezin “ömrünü” (yani son kullanım tarihinin ne olduğunu) ve rastgele oluşturulmuş benzersiz bir numara veya benzer tanıtıcıyı içermektedir. Çerezler ayrıca kullanıcı ayarları, göz atma geçmişi ve hizmetlerimizi kullanırken yürütülen etkinlikler gibi cihazınız hakkında bilgiler içerebilir.

Farklı çerez türleri var mıdır?

Birinci taraf ve üçüncü taraf çerezleri

Birinci taraf ve üçüncü taraf çerezleri mevcuttur. Birinci taraf çerezleri, bizim tarafımızdan doğrudan cihazınıza yerleştirilir. Örneğin, web sitemizi tarayıcınızın dil tercihlerine uygun hâle getirmek ve web sitemizi kullanımınızı daha iyi anlamak için birinci taraf çerezlerini kullanırız. Üçüncü taraf çerezleri, cihazınıza ortaklarımız ve hizmet sağlayıcılarımız tarafından yerleştirilir. Örneğin, web sitemizdeki kullanıcı numaralarını ölçmek veya sosyal medya platformlarında başkalarıyla içerik paylaşımı yapmanızı mümkün kılmak için üçüncü taraf çerezlerini kullanırız.

Oturum çerezleri ve kalıcı çerezler

Oturum çerezleri ve kalıcı çerezler mevcuttur. Oturum çerezleri, tarayıcıyı kapatmanıza kadar var olur. Tek bir tarayıcı oturumu sırasında web sitemizi kullanımınız hakkında daha fazla bilgi almak ya da web sitemizi daha etkili bir şekilde kullanmanızı sağlamak gibi çeşitli nedenlerden dolayı oturum çerezlerini kullanırız. Kalıcı çerezlerin daha uzun ömrü vardır ve bunlar tarayıcıyı kapattığınızda otomatik olarak silinmez. Bu çerez türleri, öncelikle web sitemizde hızlı bir şekilde yeniden oturum açmanızı sağlamak için ve analitik amaçlarla kullanılır.

Peki ya web işaretçisi gibi diğer izleme teknolojileri?

Web işaretçileri (piksel etiketleri veya temizleme gifleri olarak da bilinir), izleme URL’leri ve yazılım geliştirme kitleri (YGK) gibi diğer teknolojiler de benzer amaçlarla kullanılır. Web işaretçileri, birisi hizmetlerimizi ziyaret ettiğinde ya da kendisine gönderdiğimiz bir e-postayı açtığında fark etmemize olanak sağlayan, benzersiz bir tanıtıcı içeren küçük grafik dosyalarıdır. İzleme URL’leri, web sayfalarımıza gelen trafiğin nereden geldiğini anlamamızı sağlayan, özel oluşturulmuş bağlantılardır. YGK’ler, uygulamalarda yer alan, çerez ve web işaretçisi gibi işlev gösteren küçük kod parçalarıdır.

Basitlik adına, işbu Çerez Politikasında bu teknolojileri de “çerez” olarak anmaktayız.

Çerezleri ne için kullanıyoruz?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, aşağıdaki çerez türlerinin bazıları veya tamamı cihazınıza yerleştirilebilir.

Çevrimiçi hizmet sağlayıcılarının çoğunda olduğu gibi, biz de hizmetlerimizi sağlamak, güvence altına almak ve iyileştirmek için çerezlerden yararlanırız ve buna tercihlerinizi hatırlatmak, web sitemizi ziyaret ettiğinizde sizi tanımak ve reklamları kişiselleştirerek ilgi alanlarınıza uygun hâle getirmek de dahildir. Bu amaçlara ulaşmak için, çerezlerde yer alan bilgilerle sizin hakkınızda tuttuğumuz diğer kişisel bilgiler arasında da bağlantı kurabiliriz.

ÇEREZ TÜRÜ AÇIKLAMA
Temel web sitesi çerezleri Bu çerezler, size web sitemiz aracılığıyla sunulan hizmetleri sağlamak ve güvenli alanlara erişim gibi bazı özelliklerini kullanmak için kesinlikle gereklidir.
Analitik çerezler Bu çerezler, web sitemizin nasıl kullanılmakta olduğunu ve pazarlama kampanyalarının ne kadar etkili olduğunu anlamamızı sağlayarak web sitelerimizi sizin için kişiselleştirerek iyileştirmemizi sağlar.
Reklam çerezleri Bu çerezler, reklam mesajlarını sizin için daha geçerli hâle getirmek için kullanılır. Bunlar, aynı reklamın sürekli olarak yeniden görünmesini önleme, reklamın reklam verenler için doğru şekilde görüntülenmesini sağlama, ilgi alanlarınızı temel alan reklamlar seçme ve görüntülenen reklam sayısını ve bunların belli bir reklama tıklayan kişi sayısı gibi yollardan performansını ölçme gibi işlevleri yerine getirir.
Sosyal ağ çerezleri Bu çerezler, üçüncü taraf sosyal ağları ve diğer web siteleri aracılığıyla web sitemizde ilgi çekici bulduğunuz sayfa ve içerikleri paylaşmanıza olanak vermek için kullanılır. Bu çerezler reklam için de kullanılabilir.
Çerezleri nasıl kontrol edebilirsiniz?

Kullanabileceğiniz çeşitli çerez yönetim seçenekleri mevcuttur. Lütfen çerez tercihlerinizde yaptığınız değişikliklerin web sitemize göz atmanızı daha az memnuniyet verici bir deneyime dönüştürebileceğini unutmayın. Bazı durumlarda, kendinizi sitemizin tamamını veya bir kısmını kullanamaz durumda bulabilirsiniz.

Tarayıcı ve cihaz kontrolleri

Bazı web tarayıcıları, çerezleri kontrol veya reddetmenize olanak sağlayan ayarlar sağlar ya da bilgisayarınıza bir çerez yerleştirildiğinde size uyarıda bulunur.  Çerez yönetim prosedürü, her bir internet tarayıcısında biraz farklılıklar gösterir. Kendi tarayıcınızın yardım menüsünden spesifik adımları kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca mobil cihazınız üzerindeki uygun ayarı etkinleştirerek cihaz tanıtıcılarını da sıfırlama olanağınız olabilir. Cihaz tanıtıcılarının yönetim prosedürü her cihazda hafif farklılıklar göstermektedir. Kendi cihazınızın yardım veya ayarlar menüsünden spesifik adımları kontrol edebilirsiniz.

İlgi tabanlı reklam araçları

Dijital Reklam Birliği, İnteraktif Dijital Reklamcılık Desteği Birliği ve AppChoices (yalnızca uygulamalar) üzerinden, katılan ülkelerin ilgi tabanlı reklamlarını görme seçiminizi iptal edebilirsiniz.

Sosyal çerezler

Sosyal medya üzerinde içerik paylaşmanıza olanak sağlamak için, bu web sitesinin bazı özellikleri sosyal medya eklentilerinden (örn: Twitter™ “Twitter’da Paylaş” veya LinkedIn™ “in” düğmeleri) yararlanır. Sosyal medya hesap ayarlarınıza bağlı olarak, web sitemizdeki karşılık gelen düğmeyi kullandığınızda sosyal medya platformumuzdan otomatik olarak bilgi alıyoruz.

Sosyal medya çerezleri hakkında daha fazla bilgi almak için, sosyal medya platformunuzun Çerez Politikasına ve Gizlilik Politikasına başvurmanızı öneririz.

Google™ Çerezleri

Google Analytics

Web sitesi eğilimlerini bildirmek için web sitesi ve hizmetlerin kullanımı hakkında bilgi toplamak için çerezleri ve diğer veri toplama teknolojilerini kullanan bir Google hizmeti olan Google Analytics’i kullanıyoruz.

www.google.com/settings/ads adresini ziyaret ederek ya da //tools.google.com/dlpage/gaoptout adresinden Google Analytics ayrılma tarayıcı eklentisini indirerek Google Analytics’ten ayrılabilirsiniz.

Bizimle nasıl iletişime geçeceksiniz?

Bu Çerez Politikası hakkında sorularınız varsa, bize şu şekilde ulaşabilirsiniz:

Çevrimiçi: buradan

DD-Platform’un çerez ve diğer çeşitlerini kullandığı bazı örnekler:

Doğrulama
DD-Platform, DD-Platform’a giriş yaptığınızda bize haber vermek için kimlik doğrulama tanımlama bilgilerini ve benzer teknolojileri kullanır. Bu, ilgi alanlarınızla ilgili kişiselleştirilmiş görünümler göstermemize ve sizi zaten destekledikleriniz gibi projelere bağlayalım.

Güvenlik
Çerezler ayrıca, güvenlik özelliklerini kolaylaştırarak ve kurallarımızı ve Kullanım Şartlarımızı ihlal edebilecek etkinlikleri tespit etmemize olanak tanıyarak Kickstarter’ın güvenliğini sağlamaya yardımcı olur .

Bu çerezler hesabınızın başka bir kullanıcı tarafından erişilmesine karşı korunmanıza yardımcı olur, hesabınıza erişildiğinde sizi ve bizi uyarır ve sahip olduğunuz etkin oturumları devre dışı bırakmamıza olanak tanıyan özellikler sağlar (örneğin, oturumunuzu kapattığınızda veya şifrenizi değiştirdiğinizde) ).

yerelleştirme
Bazı çerezler yerelleştirilmiş deneyimler sunmamıza yardımcı olur – örneğin, Kickstarter’ı tercih ettiğiniz dilde gördüğünüzden emin olun.

Site özellikleri ve hizmetleri
DD-Platform, işlevsellik sağlayan ve ürünlerimizi ve hizmetlerimizi sunmamıza yardımcı olan çerezleri kullanır – örneğin, tercihlerinizi saklamak veya giriş yaptığınızda kullanıcı adı alanını önceden doldurmak gibi.

performans
Performans çerezleri, sunucular arasında trafiği yönlendirmemize ve Kickstarter’ın nasıl performans gösterdiğini anlamamıza yardımcı olur, böylece size mümkün olan en iyi deneyimi sağlayabiliriz. Mobil uygulamalarımızda üçüncü taraf yazılım geliştirme kitlerini (SDK) kullanabiliriz. Bu uygulama, uygulamadaki etkinlik, çalıştığı cihaz türü ve işletim sistemi ve uygulamanın nasıl çalıştığı hakkında bilgi toplamaktır. Örneğin, uygulama çökerse bir SDK bize bir rapor gönderebilir ve uygulamanın hangi özelliklerinin diğerlerinden daha fazla kullanıldığıyla ilgili raporlar gönderebilir.

Analytics ve araştırma
Çerezler ve diğer teknolojiler, Kickstarter sitesindeki özellikleri ve içeriği anlamamıza, geliştirmemize ve araştırmamıza da yardımcı olur. Örneğin, projeleri nasıl keşfettiğinizi anlamak veya hangi tarayıcı veya cihaz türünün Kickstarter’a eriştiğini belirlemek için çerezleri kullanabiliriz. Google Analytics’e dahil olmayı burada bırakabilirsiniz .

Sosyal Medya Platformları
Çerezler ve diğer teknolojiler, sosyal medya platformlarıyla daha sorunsuz etkileşim kuruyor. Örneğin, Hizmetlerimizi kullanırken sosyal medya hesaplarında oturum açtığınızda, bu teknolojiler, sosyal ağınızla içerik paylaşmanıza veya bazı durumlarda sosyal medya kimlik bilgilerinizi kullanarak oturum açmanıza olanak tanır. Bu özellikler genellikle, kullandığınız sosyal medya platformu tarafından kontrol edilir ve ayrı gizlilik politikaları ve bu hizmetle ayarladığınız tercihlere göre yönetilir.

Pazarlama
Çerezler, desteklediğiniz projeleri veya Kickstarter’da izlediğiniz içerik oluşturucuları dahil olmak üzere Kickstarter’daki etkinliğinize dayalı olarak sosyal medya platformlarında hedeflenmiş reklamlar sunmamıza ve bu reklamların performansını izlememize yardımcı olur. Bu bazen çevrimiçi davranışsal reklam olarak adlandırılır. Bazı durumlarda ortaklarımız, hizmetler ile etkileşimleriniz hakkında bize bilgi vermek için çerezleri kullanabilir. Bu üçüncü taraf çerezleri üçüncü taraf hizmetinin politikalarına tabi olacaktır.

Çevrimiçi davranışsal reklamları devre dışı bırakabilirsiniz. Çevrimiçi Davranışsal Reklam programı için Özdenetim Programı devre dışı bırakma konusundaki kendi çevrimiçi davranışları kaydedilir ve reklam amaçlı kullanılan sahip yeteneği ile tüketicilere sunmaktadır. Çevrimiçi davranışınızın reklam amaçlı toplanmasını sağlamak için burayı tıklayın .

Yaptığınız bazı seçenekler hem tarayıcı hem de cihaza özgüdür.

Bazı çerezleri kontrol edebilirsiniz
Tarayıcınız size çerezleri kontrol etme yeteneği verebilir. Bunu nasıl yaptığınız, çerez türüne bağlıdır. Bazı tarayıcılar tarayıcı çerezlerini reddetmek için ayarlanabilir. Çerezleri engellemek veya silmek, Hizmetlerimizin çoğunu kullanmanızı engelleyebilir. Çerezleri web tarayıcınızdan nasıl etkinleştireceğiniz, devre dışı bırakabileceğiniz veya sileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen burayı ziyaret edin . Belirli web sitelerinde zaman zaman kullanılabilecek flash çerezleri kontrol etmek için buraya gidebilirsiniz . Niye ya? Çünkü flash çerezler tarayıcı ayarlarınızdan kontrol edilemez.

Takip Etme Politikamız
Bazı tarayıcılarda, bir web sitesinin sizi izlememesini söylemenize olanak veren “izlemeyin” özellikleri vardır. Bu özellikler tek tip değildir. Şu anda bu sinyallere cevap vermiyoruz. Çerezleri engellerseniz, sitelerimizde belirli özellikler çalışmayabilir. Tanımlama bilgilerini engeller veya reddederseniz, burada açıklanan izlemenin tamamı durmaz.

Seçtiğiniz belirli seçenekler tarayıcı ve cihaza özgüdür.

Sorular?
Sorularınız veya önerileriniz varsa, lütfen bize ulaşın .

1.2. Alıcı
Adı – soyadı/TC.No
Adresi
Telefon
E-mail

Madde 2- Konu-Mesafeli Satış Sözleşmesi

İşbu sözleşmenin konusu, ALICI’nın SATICI’ya ait //www.yadost.club internet sitesinden elektronik ortamda siparişini yaptığı aşağıda nitelikleri ve satış ücreti belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

Alıcı, satıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve diğer erişim bilgileri , satışa konu malın temel nitelikleri, vergiler dahil olmak üzere satış fiyatı , ödeme sekli, teslimat koşulları ve masrafları vs. satışa konu mal ile ilgili tüm ön bilgiler ve “cayma” hakkının kullanılması ve bu hakkın nasıl kullanılacağı , şikayet ve itirazlarını iletebilecekleri resmi makamlar vs. konusunda açık , anlaşılır ve internet ortamına uygun şekilde satıcı tarafından bilgilendirildiğini , bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında mal sipariş verdiğini is bu sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder.

//www.dd-platform.com sitesinde yer alan ön bilgilendirme ve alıcı tarafından verilen sipariş üzerine düzenlenen fatura is bu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır.

Madde 3- Sözleşme Konusu Ürün/Ödeme/Teslimat Bilgileri
Elektronik ortamda alınan ürün/ürünlerin cinsi ve türü, miktarı, marka/modeli, satış bedeli, ödeme şekli, teslim alacak kişi, teslimat adresi, fatura bilgileri, kargo ücreti aşağıda belirtildiği gibidir.Fatura edilecek kişi ile sözleşmeyi yapan kişi aynı olmak zorundadır.Aşağıda yer alan bilgiler doğru ve eksiksiz olmalıdır. Bu bilgilerin doğru olmadığı veya noksan olduğu durumlardan doğacak zararları tamamıyla karşılamayı alıcı kabul eder ve ayrıca bu durumdan oluşabilecek her türlü sorumluluğu alıcı kabul eder.

SATICI gerekli gördüğü durumlarda, ALICI’nın vermiş olduğu bilgiler gerçekle örtüşmediğinde, siparişi durdurma hakkını saklı tutar. SATICI siparişte sorun tespit ettiği durumlarda ALICI’nın vermiş olduğu telefon, e-posta ve posta adreslerinden ALICI’ya ulaşamadığı takdirde siparişin yürürlüğe koyulmasını 15 (onbeş) gün süreyle dondurur. ALICI’nın bu süre zarfında SATICI ile konuyla ilgili olarak iletişime geçmesi beklenir. Bu süre içerisinde ALICI’dan herhangi bir cevap alınamazsa SATICI, her iki tarafın da zarar görmemesi için siparişi iptal eder.

Madde 4- Sözleşme Tarihi ve Mücbir Nedenler
Sözleşme tarihi, alıcı tarafından siparişin verildiği tarihtir.Sözleşmenin imzalandığı tarihte mevcut olmayan veya öngörülmeyen, tarafların kontrolleri dışında gelişen, ortaya çıkmasıyla taraflardan birinin ya da her ikisinin de sözleşme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini olanaksızlaştıran durumlar, mücbir sebep (Doğal afet, savaş, terör, ayaklanma, değişen mevzuat hükümleri, el koyma veya grev, lokavt, üretim ve iletişim tesislerinde önemli ölçüde arıza vb.) olarak kabul edilecektir. Mücbir sebep şahsında gerçekleşen taraf, diğer tarafa durumu derhal ve yazılı olarak bildirecektir.

Mücbir sebebin devamı esnasında tarafların edimlerini yerine getirememelerinden dolayı herhangi bir sorumlulukları doğmayacaktır. İşbu mücbir sebep durumu 30 (otuz ) gün süreyle devam ederse, taraflardan her birinin, tek taraflı olarak fesih hakkı doğmuş olacaktır.

Madde 5- Satıcının Hak ve Yükümlülükleri-Mesafeli Satış Sözleşmesi
5.1. Satıcı, 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri uyarınca sözleşmede kendisine yüklenen edimleri mücbir haller dışında eksiksiz yerine getirmeyi kabul ve taahhüt eder.

5.2. 18 (on sekiz) yaşından küçük kişiler //www.dd-platform.com web sitesi üzerinden alışveriş yapamaz. Satıcı, alıcının sözleşmede belirttiği yaşının doğru olduğunu esas alacaktır. Ancak alıcının yaşını yanlış yazmasından dolayı satıcıya hiçbir şekilde sorumluluk yüklenmeyecektir.

5.2. Sistem hatalarından meydana gelen fiyat yanlışlıklarından www.yadost.club sorumlu değildir. Buna istinaden satıcı, internet sitesindeki sistemden, dizayndan veya yasa dışı yollarla internet sitesine yapılabilecek müdahaleler sebebiyle ortaya çıkabilecek tanıtım, fiyat hatalarından sorumlu değildir. Sistem hatalarına dayalı olarak alıcı satıcıdan hak iddiasında bulunamaz.

5.3. //www.dd-platform.com’den kredi kartı (Visa, MasterCard , vs. ) ya da banka havalesi ile alışveriş yapılabilir. Sipariş tarihinden itibaren bir hafta içinde havalesi yapılmayan siparişler iptal edilir. Siparişlerin işleme alınma zamanı, siparişin verildiği an değil, kredi kartı hesabından gerekli tahsilatın yapıldığı ya da havalenin (EFT’nin) banka hesaplarına ulaştığı belirlenen andır. Ödemeli gönderi ya da posta çeki gibi müşteri hizmetleri ile görüşülmeden gerçekleştirilen ödeme yöntemleri kabul edilmez.

Madde 6- Alıcının Hak ve Yükümlülükleri – Mesafeli Satış Sözleşmesi
6.1. Alıcı, sözleşmede kendisine yüklenen edimleri mücbir sebepler dışında eksiksiz yerine getirmeyi kabul ve taahhüt eder.

6.2. Alıcı, sipariş vermekle birlikte iş sözleşme hükümlerini kabul etmiş sayıldığını ve sözleşmede belirtilen ödeme şekline uygun ödemeyi yapacağını kabul ve taahhüt eder.

6.3. Alıcı, //www.dd-platform.com internet sitesinden satıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve diğer erişim bilgileri , satışa konu malın temel nitelikleri, vergiler dahil olmak üzere satış fiyatı , ödeme sekli, teslimat koşulları ve masrafları vs. satışa konu mal ile ilgili tüm ön bilgiler ve “cayma” hakkının kullanılması ve bu hakkın nasıl kullanılacağı , şikayet ve itirazlarını iletebilecekleri resmi makamlar vs. konusunda açık , anlaşılır ve internet ortamına uygun şekilde bilgi sahibi olduğunu bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini kabul ve beyan eder.

6.4. Bir önceki maddeye bağlı olarak Alıcı, ürün sipariş ve ödeme koşullarının, ürün kullanım talimatlarının , olası durumlara karşı alınan tedbirlerin ve yapılan uyarıların olduğu www.yadost.club sipariş/ödeme/kullanım prosedürü bilgilerini okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.

6.5. Alıcı, aldığı ürünü iade etmek istemesi durumunda ne surette olursa olsun ürüne ve ambalajına zarar vermemeyi, iade anında fatura aslını ve irsaliyesini iade etmeyi kabul ve taahhüt eder.

Madde 7- Sipariş/Ödeme Prosedürü
Sipariş: Mesafeli Satış Sözleşmesi;
Alışveriş sepetine eklenen ürünlerin KDV dahil TL tutarı (Taksitli işlemlerde toplam taksit tutarları) alıcı tarafından onaylandıktan sonra, ilgili banka kartının posu üzerinden işleme alınır. Bu nedenle siparişler, sevk edilmeden önce müşteriye sipariş onay maili gönderilir. Sipariş Onay maili gönderilmeden sevkıyat yapılmaz.

Süreçteki herhangi bir aksama durumu ya da kredi kartı ile ilgili ortaya çıkabilecek problemler alıcıya sözleşmede belirttiği telefon veta e-mail yollarından biri veya bir kaçı kullanılmak sureti ile bildirilir. Gerekirse alıcıdan bankası ile görüşmesi istenebilir. Siparişlerin işleme alınma zamanı, siparişin verildiği an değil, kredi kartı hesabından gerekli tahsilatın yapıldığı ya da havalenin (EFT’ nin) satıcı hesaplarına ulaştığının belirlendiği andır.

İstisnai olarak haklı bir nedenle sözleşme konusu malın tedarik edilemeyeceğinin anlaşılması ve/veya stok problemi ile karşılaşılması durumunda alıcı hemen açık ve anlaşılır bir şekilde bilgilendirilip onay vermesi durumunda alıcıya eşit kalitede ve fiyatta başka bir mal gönderilebilir ya da alıcının arzusu ve seçimi doğrultusunda ; yeni başka bir ürün gönderilebilir, ürünün stoklara girmesi ya da teslime engel diğer engelin ortadan kalkması beklenebilir ve/veya sipariş iptal edilebilir.

Sözleşme konusu malın teslim yükümlülüğünün yerine getirilmesinin imkânsızlaştığı hâllerde alıcı bu durumdan haberdar edilerek ödemiş olduğu toplam bedel ve varsa onu borç altına sokan her türlü belge en geç on gün içinde kendisine iade edilerek sözleşme iptal edilir. Böyle bir durumda alıcının satıcıdan ilave herhangi bir maddi ve manevi zarar talebi olmayacaktır.

Ödeme: Mesafeli Satış Sözleşmesi

dd-platform.com ‘da, internet ortamında kredi kartı bilgilerini kullanmak istemeyen alıcılara nakit havale ile sipariş imkanları sunulmuştur. Havale ile ödemede alıcı kendisine en uygun bankayı seçip havalesini yapabilir. Eğer EFT yapılmışsa hesaba geçme tarihi dikkate alınacaktır. Havale ve/veya EFT yaparken “Gönderen Bilgileri”nin Fatura Bilgileri ile aynı olması ve sipariş numarasının yazılması gereklidir.

Ürünün tesliminden sonra Alıcı’ya ait kredi kartının Alıcı’nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini Satıcı’ya ödememesi halinde, Alıcı’nın kendisine teslim edilmiş ürünü 10 gün içinde Satıcı’ya göndermesi zorunludur. Bu tür durumlarda nakliye giderleri Alıcı’ya aittir.

Alıcı kredi kartı ile ödeme yapmayı tercih etmiş ise ALICI, ilgili faiz oranlarını ve temerrüt faizi ile ilgili bilgileri bankasından ayrıca teyit edeceğini, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin Banka ve ALICI arasındaki “Kredi Kartı Sözleşmesi” kapsamında uygulanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

Madde 8- Sevkiyat/Teslimat Prosedürü

Sevkiyat: Mesafeli Satış Sözleşmesi

Sipariş onayı mailinin gönderilmesiyle birlikte, ürün/ürünler satıcının anlaşmalı olduğu kargo Şirketine verilir.

Teslimat : Mesafeli Satış Sözleşmesi

Ürün/ürünler satıcının anlaşmalı olduğu kargo ile alıcının adresine teslim edilecektir. Teslimat süresi, Sipariş onayı mailinin gönderilmesinden ve sözleşmenin kurulmasından itibaren 30 gündür. Alıcıya önceden yazılı olarak veya bir sürekli veri taşıyıcısıyla bildirilmek koşuluyla bu süre en fazla on gün uzatılabilir.

Ürünler, Kargo şirketlerinin adres teslimatı yapmadığı bölgelere telefon ihbarlı olarak gönderilir.

Kargo Şirketinin haftada bir gün teslimat yaptığı bölgelerde, sevk bilgilerindeki yanlışlık ve eksiklik olduğu hallerde, bazı sosyal olaylar ve doğal afetler gibi durumlarda belirtilen gün süresinde sarkma olabilir. Bu sarkmalardan dolayı alıcı satıcıya herhangi bir sorumluluk yükleyemez. Ürün, Alıcı’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden, sevk bilgilerindeki yanlışlık ve/veya Alıcının yerinde olmamasından doğabilecek ekstra kargo bedellerinden satıcı sorumlu değildir. Belirtilen günler içeriğinde ürün/ürünler müşteriye ulaşmadıysa teslimat problemleri müşteri hizmetlerine editor@dd-platform.com e-mail adresi kullanılmak sureti ile derhal bildirilmelidir.

Zarar görmüş paket durumunda; Zarar görmüş paketler teslim alınmayarak Kargo Şirketi yetkilisine tutanak tutturulmalıdır. Eğer Kargo Şirketi yetkilisi paketin hasarlı olmadığı görüşünde ise, paketin orada açılarak ürünlerin hasarsız teslim edildiğini kontrol ettirme ve durumun yine bir tutanakla tespit edilmesini isteme hakkı alıcıda vardır. Paket Alıcı tarafından teslim alındıktan sonra Kargo Şirketinin görevini tam olarak yaptığı kabul edilmiş olur. Paket kabul edilmemiş ve tutanak tutulmuş ise, durum, tutanağın Alıcı’da kalan kopyasıyla birlikte en kısa zamanda satıcı Müşteri Hizmetlerine bildirilmelidir.

Madde 9- Ürün İade ve Cayma Hakkına İlişkin Prosedürü

Ürün İade:Mesafeli Satış Sözleşmesi
Alıcı malı teslim aldıktan sonra 14 gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. 385 sayılı vergi usul kanunu genel tebliği uyarınca iade işlemlerinin yapılabilmesi için alıcının mal ile birlikte teslim edilen satıcıya ait 2 adet faturanın alt kısmındaki iade bölümlerini eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra imzalayarak bir nüshasını ürün ile birlikte satıcıya göndermesi diğer nüshasını da uhdesinde tutması gerekmektedir.Cayma hakkı süresi alıcıya malın teslim edildiği günden itibaren başlar. İade edilen ürün veya ürünlerin geri gönderim bedeli alıcı tarafından karşılanmalıdır.

Alıcının istekleri ve/veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallar için cayma hakkı söz konusu değildir.

Alıcının cayma hakkını kullanması halinde satıcı, cayma bildirimini içeren faturanın ürünle birlikte kendisine ulaşmasından itibaren en geç on gün içerisinde almış olduğu toplam bedeli ve varsa tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi tüketiciye hiçbir masraf yüklemeden iade edecektir.

Teslim alınmış olan malın değerinin azalması veya iadeyi imkânsız kılan bir nedenin varlığı cayma hakkının kullanılmasına engel değildir. Ancak değer azalması veya iadenin imkânsızlaşması tüketicinin kusurundan kaynaklanıyorsa satıcıya malın değerini veya değerindeki azalmayı tazmin etmesi gerekir.

Sehven alınan her ürün için de genel iade süresi 14 gündür. Bu süre içerisinde, Ambalajı açılmış, kullanılmış, tahrip edilmiş vesaire şekildeki ürünlerin iadesi kabul edilmez. İade, orijinal ambalaj ile yapılmalıdır.

Sehven alınan üründe ve ambalajında herhangi bir açılma, bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma, kullanılma ve sair durumlar tespit edildiği hallerde ve ürünün alıcıya teslim edildiği andaki hali ile iade edilememesi durumunda ürün iade alınmaz ve bedeli iade edilmez.

Ürün iadesi için, durum öncelikli olarak müşteri hizmetlerine iletilmelidir. Ürünün iade olarak gönderilme bilgisi, satıcı tarafından müşteriye iletilir. Bu görüşmeden sonra ürün iade ile ilgili bilgileri içeren fatura ile birlikte alıcı adresine teslimatı yapan Kargo şirketi kanalıyla satıcıya ulaştırmalıdır. Satıcıya ulaşan iade ürün iş bu sözleşmede belirtilen koşulları sağladığı takdirde iade olarak kabul edilir, geri ödemesi de alıcı kredi kartına/hesabına yapılır. Ürün iade edilmeden bedel iadesi yapılmaz. Kredi Kartına yapılan iadelerin kredi kartı hesaplarına yansıma süresi ilgili bankanın tasarrufundadır.

Alışveriş kredi kartı ile ve taksitli olarak yapılmışsa, kredi kartına iade prosedürü şu şekilde uygulanacaktır: Alıcı ürünü kaç taksit ile satın alma talebini iletmiş ise, Banka alıcıya geri ödemesini taksitle yapmaktadır. Satıcı,bankaya ürün bedelinin tamamını tek seferde ödedikten sonra, Banka poslarından yapılan taksitli harcamaların alıcının kredi kartına iadesi durumunda konuya müdahil tarafların mağdur duruma düşmemesi için talep edilen iade tutarları,yine taksitli olarak hamil taraf hesaplarına Banka tarafından aktarılır.Alıcının satış iptaline kadar ödemiş olduğu taksit tutarları, eğer iade tarihi ile kartın hesap kesim tarihleri çakışmazsa her ay karta 1(bir) iade yansıyacak ve alıcı iade öncesinde ödemiş olduğu taksitleri satışın taksitleri bittikten sonra, iade öncesinde ödemiş olduğu taksit sayısı kadar ay daha alacak ve mevcut borçlarından düşmüş olacaktır.

Kart ile alınmış mal ve hizmetin iadesi durumunda satıcı, Banka ile yapmış olduğu sözleşme gereği alıcıya nakit para ile ödeme yapamaz. Üye işyeri yani satıcı, bir iade işlemi söz konusu olduğunda ilgili yazılım aracılığı ile iadesini yapacak olup, üye işyeri yani satıcı ilgili tutarı Bankaya nakden veya mahsuben ödemekle yükümlü olduğundan yukarıda detayları belirtilen prosedür gereğince alıcıya nakit olarak ödeme yapılamamaktadır. Kredi kartına iade, alıcının Bankaya bedeli tek seferde ödemesinden sonra, Banka tarafından yukarıdaki prosedür gereğince yapılacaktır.

Mesafeli Satış Sözleşmesi

Madde 10-Garanti- Mesafeli Satış Sözleşmesi

Kullanma talimatına uygun şekilde kullanılan ve temizliği yapılan ürünler her türlü üretim hatasına karşı aşağıda belirtilen şartlar dahilinde 2 yıl garantilidir: Satıcının garanti sorumluluğu yalnızca 4077 sayılı kanun kapsamına giren tüketiciler için geçerlidir. Ticari nitelikteki işler için Türk Ticaret Kanununu hükümleri geçerli olacaktır.
Madde 11- Gizlilik- Mesafeli Satış Sözleşmesi

Alıcı tarafından iş bu sözleşmede belirtilen bilgiler ile ödeme yapmak amacı ile satıcıya bildirdiği bilgiler satıcı tarafından 3. şahıslarla paylaşılmayacaktır.
Satıcı bu bilgileri sadece idari/ yasal zorunluluğun mevcudiyeti çerçevesinde açıklayabilecektir. Araştırma ehliyeti belgelenmiş her türlü adli soruşturma dahilinde satıcı kendisinden istenen bilgiyi elinde bulunduruyorsa ilgili makama sağlayabilir.

Kredi Kartı bilgileri kesinlikle saklanmaz,Kredi Kartı bilgileri sadece tahsilat işlemi sırasında ilgili bankalara güvenli bir şekilde iletilerek provizyon alınması için kullanılır ve provizyon sonrası sistemden silinir.
Alıcıya ait e-posta adresi, posta adresi ve telefon gibi bilgiler yalnızca satıcı tarafından standart ürün teslim ve bilgilendirme prosedürleri için kullanılır. Bazı dönemlerde kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon bilgileri alıcıya onayı sonrasında gönderilebilir.

Madde 12- Uyuşmazlık Durumunda Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

İşbu sözleşmenin uygulanmasından kaynaklanan uyuşmazlık halinde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca her yıl Aralık ayında ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile Alıcı’nın veya Satıcı’nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.

Siparişin gerçekleşmesi durumunda Alıcı işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.

DDBB ve/veya DDBB markaları ve/veya herhangi bir bağlı şirketini, iştirakini ve/veya üçüncü şahısları ve onların ürünlerini ve hizmetlerini tanımlayan isimler, görüntüler ve logolar  DDBB ve/veya DDBB markaları ve/veya herhangi bir bağlı şirketinin, iştirakinin ve/veya üçüncü şahısların mülkiyetindedir. Burada yer alan hiç bir içerik DDBB ve/veya DDBB markaları ve/veya herhangi bir bağlı şirketinin, iştirakinin ve/veya üçüncü şahısların markası veya patenti veya diğer fikri mülkiyet hakları kapsamında yer alan bir hakkın veya lisansın herhangi bir yolla devredildiği şeklinde yorumlanmayacaktır.

Bu Site’ye ilişkin tüm telif hakları (yazılım kodları dahil), markalar ve diğer fikri mülkiyet hakları (dizayn, düzenleme, görüntü ve tutum dahil) ve Site’nin bir parçası olarak sağlanan her türlü içerik veya konu her zaman DDBB ve/veya DDBB markaları ve/veya onlara lisans verenlerin mülkiyetinde kalacaktır. Bu Site’ye veya DDBB ve/veya DDBB markaları ve/veya DDBB grup şirketlerine ait diğer sitelere erişiminizde, bu siteleri sadece ticari olmayan kişisel amaçlarınız için kullanacağınızı kabul etmektesiniz. DDBB ve/veya DDBB markaları yetkilisinden önceden yazılı izin almaksızın içerik veya konuları herhangi bir şekilde kopyalaması, çoğaltması, indirmesi, paylaşması, saklaması (diğer sitelerde saklama dahil), yayması, transfer etmesi, yayınlaması, ticari amaçla kullanması veya değiştirmesi için üçüncü şahıslara izin veremez veya yardım edemezsiniz.

Üçüncü Taraf Siteleri/Linkleri

DDBB bu Site aracılığı ile erişim sağladığınız üçüncü taraf sitelerinin veya içeriklerin mevcudiyetinden veya muhtevasından sorumlu değildir. Link verilen bir siteye erişmeye karar verdiğinizde, her türlü riski üstlenmiş olursunuz ve virüsler veya diğer zarar verici unsurlara karşı gerekli olan koruyucu önlemleri almak tarafınızın sorumluluğundadır. DDBB üçüncü tarafların sitesinde veya içeriklerinde yer alan (ürünlerin ya da hizmetlerin teslimi ve bunlar için yapılan ödemeler dahil) veya bunlar tarafından sağlanan herhangi bir içeriği, reklamı, ürünü, hizmeti veya bilgiyi onaylamaz ve bunlardan dolayı sorumlu tutulamaz veya sorumlu değildir.  DDBB bu tür sitelerde veya içeriklerde yer alan herhangi bir içerik, reklam, ürün, hizmet veya bilgi ile ilgili olan veya bunlardan kaynaklanan hasar, kayıp veya suçtan dolayı sorumlu değildir. Bu tür işlemler ile ilgili olan her türlü koşul, şart, garanti veya temsil ilişkileri yalnızca siz ve ilgili üçüncü taraf hizmet sağlayıcısının arasındadır.

Bu Site’ye sağlanan linkler, doğrudan bu site ve diğer DDBB siteleri içerisinde yer alan bir sayfa içeriğinin tamamına (bir sayfanın belli kısmına değil) verilmelidir ve diğer sitelerin sayfaları içerisinde görüntülenmemelidir. DDBB’nin bu Site’ye yapılan linklerden dolayı herhangi bir yasal veya diğer türden bir sorumluluğu (üçüncü tarafların haklarının ihlal edilmesi dahil) yoktur.

Link verilmesi, DDBB’nin link verilen siteyi onayladığı, site ile bağlı veya ilişkili olduğu, veya link aracılığı ile erişim sağlanan veya görüntülenen herhangi bir marka, ticari unvan, logo veya telif hakkı konusu olan bir sembolü kullanmak için yasal olarak yetkilendirildiği veya link verilen herhangi bir sitenin DDBB veya onun iştiraklerinin, varlıklarının veya  bağlı kuruluşlarının herhangi bir markasını, ticaret unvanını, logosunu ya da telif hakkı konusu olan sembolünü kullanmak üzere yetkilendirildiği anlamına gelmemektedir.

Sorumluluğun Reddi/ Sınırlanması

Bu Site’yi kullanmadaki riskin yalnızca size ait olduğunu ve tarafınızın sorumluluğunda olduğunu kabul etmektesiniz. Yasaların izin verdiği en geniş ölçüde, DDBB, onun yetkilileri, müdürleri ve temsilcileri Site ile ilgili olan her türlü garantiyi, açıklamayı veya imayı reddetmektedir. DDBB bu Site’de paylaşılan içeriklerin sosyal, kültürel ve ahlaki açıdan kabul edilebilir standartlarda olduklarını onaylamamakta, garanti ve taahhüt etmemektedir. DDBB bu Site’de paylaşılan Kullanıcı İçeriklerinin herhangi bir üçüncü tarafın haklarını ihlal etmediğini garanti etmemektedir.

DDBB, Site’de sağlanan Kullanıcı İçeriklerini izlese de, herhangi bir içeriği paylaşmak için üçüncü taraflardan gerekli olan tüm lisans ve onayları almak ve üçüncü tarafların haklarını ihlal etmemek yalnızca tarafınızın sorumluluğundadır ve burada Kullanıcı İçeriklerinden kaynaklanabilecek her türlü zarar, bedel ve yükümlülüklerden doğan sorumluluğu kabul etmektesiniz.

Bu Site ve bu Site ya da DDBB’e ve/veya bağlı şirketlerine ve/veya iştiraklerine ait olan veya onlar tarafından işletilen diğer tüm siteler ile ilgili bilgiler, isimler, görseller, resimler, logolar ve ikonlar, ürünler ve hizmetler (veya üçüncü tarafların ürün ve hizmetleri) “OLDUĞU GİBİ” ve “MEVCUT OLDUĞU SÜRECE” prensibi ile, herhangi bir temsilde bulunmaksızın, onay vermeksizin ve yeterli kalitede ve belirli bir amaca uygun oldukları, ihlal teşkil etmedikleri, uygun, güvenilir ve doğru oldukları konusunda zımni taahhüt  vermek dahil herhangi bir garantide bulunmaksızın sağlanmaktadır.

Bu Site’de yer alan bilgiler ve içerikler bir takım yanlışlıklar ve yazım hataları içerebilir. DDBB, bu Site’de gösterilen veya bu Site aracılığı ile sağlanan (herhangi bir yazılımın kullanılması ile sağlanan bilgiler dahil fakat bununla sınırlı olmaksızın)  bilgi ve içeriklerin doğru veya tam olduğunu veya herhangi bir açıklama ya da bilginin güvenilirliğini garanti etmemektedir.  Bu Site’deki bilgiler sadece bilgilendirme amacı ile sunulmakta olup; hukuki, tıbbi, finansal, yatırım, vergi, muhasebe ve diğer konularda tavsiye verme niteliğinde değildir. Bu Site’de yayınlanan bilgilere güvenerek herhangi bir işlem yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Bu türde bir açıklama veya bilgiye güvenmenin riskinin tamamen size ait olacağını kabul etmektesiniz. DDBB tamamen kendi takdirine göre, bu Site’nin herhangi bir bölümünde yer alan bir hata ya da ihmali düzeltme hakkını ve bu Site’de ve içeriklerde, ürünlerde, programlarda, hizmetlerde veya Site’de yer alan ücretlerde bir bildirimde bulunmaksızın herhangi bir zamanda değişiklik yapma hakkını saklı tutmaktadır.

Hiçbir durumda, DDBB, DDBB markaları ve/veya üçüncü kişiler, hatalar veya noksanlıklar, dolaylı veya netice kabilinden doğan zararlar veya sözleşmenin ifasından veya ihmalden veya diğer bir fiilden, Site’nin kullanımından veya bununla ilgili olarak kullanım, kullanım kaybı, veri veya kardan doğan zararlar dahil, ancak bununla sınırlı olmamak kaydıyla, dolaylı veya netice kabilinden doğan zararlar dahil ancak bununla sınırlı olmamak kaydıyla hiçbir zarardan sorumlu olmayacaktır.

DDBB bu Site’de yer alan içeriklerin işlevlerinin kesintisiz veya hatasız olacağını veya kusurlarının düzeltileceğini veya Site’nin ya da Site’ye erişimi mümkün kılan sunucunun virüs veya hatalardan arındırılmış bir şekilde sunulduğunu garanti etmemektedir. DDBB herhangi bir içeriğin tam olarak işlevsel, doğru ve güvenilir olduğunu onaylamaz. DDBB bu Site’nin özelliklerinden herhangi birinin sağlanması dahil olmak üzere Site’nin herhangi bir kısmını dilediği zaman önceden bildirimde bulunmaksızın ve sorumlu olmaksızın değiştirebilir, sona erdirebilir, askıya alabilir veya durdurabilir.

Sorumluluktan Beri Kılma

Siz, Site’ye erişiminizden veya Site’nin kullanılmasından ve/veya bu Site’ye yapılan herhangi bir Kullanıcı İçeriklerinin gönderisinden kaynaklanan, DDBB’nin ve onun bütün çalışanlarının, bağlı şirketlerinin, iştiraklerinin ve ortaklarının her türlü taleplerinden, zararlarından, harcamalarından, masraflarından ve yükümlülüklerinden beri kılmayı ve beri kılmaya devam etmeyi kabul etmektesiniz.

Siz, bu Site’yi kullanılırken, muhtelif kaynaklardan gelen Kullanıcı İçeriklerine maruz kalacağınızı anlıyor ve hatalı, saldırgan, ahlaksız ve itiraz edilebilir Kullanıcı İçeriklerine maruz kalabileceğinizi kabul ediyorsunuz. Bu çerçevede, siz, yasaların izin verdiği ölçüde, DDBB, DDBB markaları, bağlı şirketleri ve iştiraklerine karşı sahip olduğunuz veya olabileceğiniz her türlü yasal haklardan veya kanun yollarından burada feragat etmekte ve DDBB’nin ve onun hisse sahiplerinin, iştiraklerinin, bağlı memurlarının ve lisans sahiplerinin zarar görmelerini engellemeyi ve zararlarını tazmin etmeyi  kabul etmektesiniz.

Kullanım ve Gizlilik Şartları/Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Bilgilendirme

1. AMAÇ
yadost.org.tr olarak; üyelerimiz, müşterilerimiz, ziyaretçilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımız dahil olmak üzere gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, insan haklarına ilişkin ülkemizin tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmeler ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak işlenmesi ile verisi işlenen ilgili kişilerin haklarını etkin şekilde kullanılmasının sağlanması önceliğimizdir.

Bu nedenle, sayılanlarla sınırlı olmamak üzere; çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin, müşterilerimizin, ziyaretçilerimizin, üyelerimizin, mağazalarımız, internet sitemizi ve mobil uygulamalarımızı ziyaret eden kullanıcılarımızın, kısacası faaliyetlerimiz sırasında edindiğimiz bütün kişisel verilere ilişkin verinin işlenmesi, saklanması, aktarılmasına ilişkin işlemleri yadost.org.tr Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasına (“Politika”) göre gerçekleştirmekteyiz.

Kişisel verilerin korunması ve kişisel verileri toplanan gerçek kişilerin temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesi kişisel verilerin işlenmesine ilişkin politikamızın temel prensibidir. Bu nedenle kişisel verilerin işlendiği tüm faaliyetlerimizi, özel hayatın gizliliğinin korunması, şahsi bilgilerin gizliliği, haberleşmenin gizliliği, düşünce ve inanç özgürlüğü, etkili kanun yollarını kullanma haklarını gözeterek sürdürmekteyiz.

Kişisel verilerin korunması maksadı ile ilgili verinin niteliğinin gerektirdiği tüm idari ve teknik koruma tedbirlerini, mevzuat ve güncel teknolojiye uygun şekilde almaktayız.

İşbu Politika, ticari, tanıtım-pazarlama veya sosyal sorumluluk ve benzeri faaliyetlerimiz sırasında paylaşılan kişisel verilerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’da anılan ilkeler çerçevesinde işlenmesi, saklanması, aktarılması ve silinmesi ya da anonim hale getirilmesine dair izlediğimiz yöntemleri açıklamaktadır.

2. KAPSAM
Ziyaretçilerimiz, iş bağlantılarımız, iş ortaklarımız, çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, üyelerimiz, üçüncü kişiler de dahil olmak üzere Şirket tarafından işlenen tüm kişisel veriler bu Politikanın kapsamındadır.
Politikamız, Şirket’in sahibi olduğu ya da Şirket tarafından yönetilen, tüm kişisel verilerin işlenmesine yönelik faaliyetlerde uygulanmakta olup KVKK ve kişisel verilere ilişkin ilgili diğer mevzuat ve bu alandaki uluslararası standartlar gözetilerek ele alınmış ve hazırlanmıştır.

3. TANIM ve KISALTMALAR
Bu bölümde Politika’da geçen özel terim ve deyimler, kavramlar, kısaltmalar vb. kısaca açıklanır.

yadost.org.tr : YAŞAM DOSTLUKLARI DERNEĞİ. (Bundan böyle “YADOST” olarak anılacaktır.) hizmetidir.
Açık Rıza : Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye ve özgür iradeye dayanan, tereddüde yer bırakmayacak açıklıkta, sadece o işlemle sınırlı olarak verilen onay.
Anonim Hale Getirme : Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir.
Çalışan : Şirket Personeli.
Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi) : Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.
Kişisel Veri : Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.
Özel Nitelikli Kişisel Veri : Kişilerin, ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, veya diğer inançları, sağlık bilgileri, parmak izi, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri.
Kişisel Verilerin İşlenmesi : Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, saklanması, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.
Veri İşleyen : Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak veri sorumlusu adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.
Veri Sorumlusu : Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasında ve yönetilmesinden sorumlu gerçek veya tüzel kişi.
KVK Kurulu : Kişisel Verileri Koruma Kurulu.
KVK Kurumu : Kişisel Verileri Koruma Kurumu.
KVKK : 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.
Politika : yadost.org.tr Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası.
(Üyelik Sistemi) : dernek dijital platformları üyelik sistemi.

SORUMLULUKLAR
4.1. Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulu, Politika’ya, kural ve düzenlemelere uyulmaması durumunda bildirim, inceleme ve yaptırım mekanizmalarının belirlenmesi ve işletilmesinin üst gözetiminden sorumludur.

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Politikanın oluşturulmasının, uygulanmasının ve gerektiğinde güncellenmesinin sağlanması konusunda yetkili onay mekanizmasıdır.

4.2 Denetim Birimi
Görev alan çalışanlarla beraber dış hizmet alınan firmaların Politika’ya uyumu için gerekli tedbirlerin alınması ile Politikaya aykırı hususların incelenmesi amacıyla konuların incelenmesinden Denetim Birimi sorumludur.

4.3 Bilgi Sistemleri Komisyonu
İşbu Politikanın hazırlanması, geliştirilmesi, yürütülmesi ve güncellenmesinden, Bilgi Sistemleri Komisyonu sorumludur. Bu Politika’yı gerektiğinde güncelliği ve geliştirme ihtiyaçları açısından değerlendirir. Hazırlanan dokümanın kurum portalında yayınlanması Bilgi Sistemleri Komisyon Yöneticisi’nin sorumluluğundadır.

HUKUKİ YÜKÜMLÜLÜKLER
KVKK uyarınca veri sorumlusu olarak kişisel verilerin korunması ve işlenmesi kapsamında hukuki yükümlülükler aşağıda sıralanmıştır:

5.1. Aydınlatma yükümlülüğümüz
Veri sorumlusu olarak kişisel verileri toplarken;

Kişisel verilerinizin hangi amaçla işleneceği
Kimliğimiz, varsa temsilcimizin kimliğine ilişkin bilgiler
İşlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği
Verileri toplama yöntemimiz ve hukuki sebebi
Kanundan doğan haklar, hususlarında İlgili Kişiyi aydınlatma yükümlülüğümüz bulunmaktadır.
Şirket olarak kamuoyuna açık olan işbu Politikamızın açık, anlaşılır, kolay erişebilir olmasına özen göstermekteyiz.

5.2. Veri güvenliğini sağlama yükümlülüğümüz
Veri sorumlusu olarak uhdemizde bulunan kişisel verilerin güvenliğini sağlamak için mevzuatta öngörülen idari ve teknik tedbirleri almaktayız. Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler ve alınan tedbirler işbu Politikanın 9. ve 10. bölümlerinde detaylandırılmaktadır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kişisel veri sahiplerine, bu kanunun 11’inci maddesinde kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin birtakım taleplerde bulunma hakkı tanınmıştır. Bu kapsamda 30356 sayılı Veri sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliği’ne göre; YADOST – yaşam dostlukları derneği’ne bu taleplere cevap verme yükümlülüğü getirmiştir.

KVK Kanunu’nun 13’üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca; veri sorumlusu olan
derneğimize bu haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların yazılı olarak veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen aşağıdaki yöntemlerle tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.

Başvuru Yöntemi ; Elden Şahsen Yapılan Başvuru
Açıklama ; Elden başvurularda, kişinin başvurusu, kimlik teyidinin yapılması halinde kabul edilir. Başvuruyu alan YADOST yönetim kurulu temsilcisi, kimlik kontrolünü gerçekleştirdikten sonra, kimlik teyidinin yapıldığını form üzerinde belirtir. (Zarfın üzerine “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi Talebi” yazılacaktır.)

Başvuru Yöntemi ; Kayıtlı Elektronik Posta Adresine Yapılan Başvuru
Aşağıdaki uygun kayıtlı elektronik posta adresine başvuru yapılır. => yadost@hs01.kep.tr Bu kanallara yapılan başvurular yalnızca ilgili kişinin kep adresi üzerinden yapılması gerekmektedir ve ayrıca kimlik teyidi yapılmasına gerek yoktur.
(E-posta’nın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazılacaktır.)

Başvuru Yöntemi ; E-İmza veya Mobil İmza ile Yapılan Başvuru
İlgili kişi tarafından Yadost’un bilgi@yadost.org.tr e-posta adresine elektronik imzalı ve/veya mobil imza ile başvuru yapılır. Gönderilen başvuru formu üzerinde bulunan elektronik imza güvenli elektronik imza uygulaması ile dosyanın imzalı olup olmadığı kontrol edilir ve kimlik teyidinin ardından başvuru kabul edilir.  Güvenli elektronik imza uygulaması ile imza doğrulanamıyor ise veya form mobil imza ile gönderildiyse, ilgili kişi yazılı kanallara yönlendirilir.
(E-posta’nın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazılacaktır.)

Başvuru Yöntemi ; Noter Vasıtasıyla Gelen Başvuru
İlgili kişi tarafından noter vasıtasıyla Yadost- yaşam dostlukları derneği’nin
tescilli adresine (Tunahan mahallesi, 208 sokak, No:4 /36 Eryaman, 06824, Etimesgut, Ankara ,Türkiye) iletilen başvurular, Yadost dernek yönetimi  tarafından teslim alınır.
(Tebligat zarfına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi Talebi” yazılacaktır.)

Tarafımıza iletilmiş olan başvurularınız KVK Kanunu’nun 13’üncü maddesinin 2’inci fıkrası gereğince, talebin niteliğine göre talebinizin bizlere ulaştığı tarihten itibaren 30 gün içinde yanıtlandırılacaktır. Yanıtlarımız ilgili KVK Kanunu’nun 13’üncü maddesi hükmü gereğince yazılı veya elektronik ortamdan tarafınıza ulaştırılacaktır.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLEM GÖRMESİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME VE MUVAFAKATNAME

YADOST tarafından, 7 Nisan 2016 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” uyarınca yadost.org.tr kullanıcılarına ait tüm kişisel verilerin gizliliğini korumak amacıyla “Veri Sorumlusu”  olarak bir takım temel kurallar benimsemiştir.

Kişisel Verilerin Korunması 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, gerçek bir kişinin kimliğini belirli ya da belirlenebilir bir hale getirmeye yarayan her türlü bilgi kişisel veri kapsamındadır. yadost.org.tr nezdindeki kişisel verileriniz aşağıda açıklanan sebep, amaç ve yöntemlerle, ilgili yasal düzenlemeler ve yasal otoritelerce öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uyum gereği, Veri Sorumlusu sıfatıyla Şirketimizce, sistemlerimize kaydedilecek, depolanacak, muhafaza edilecek, saklanacak, güncellenecek ve mevzuatın izin verdiği durumlarda ve yasal sınırlar dâhilinde 3. kişilere açıklanabilecek/devredilebilecek, sınıflandırılabilecek ve KVKK’da sayılan şekillerde işlenebilecektir.  yadost.org.tr bu temel kurallara uygun davranarak kullanıcının kuruma duyduğu haklı güveni korumayı amaçlamaktadır. Bu nedenle aşağıda yer alan yasal hususlar hakkında bilgi edinilmesini rica ederiz.

Aydınlatma Yükümlülüğü: YADOST “Veri Sorumlusu” olarak Kişisel Verilerinizi  “Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun olarak hareket etmekle yükümlüdür. Veri sorumlusu sıfatı ile; kişisel verilerinizi ve özel nitelikli kişisel verilerinizi, saklayacak, ancak mevzuatın izin verdiği durumlarda yine yurt içinde ve dışında mukim 3. kişilerle paylaşabilecek, sınıflandırabilecek ve Kanun’da belirtilen şekilde işleyebilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi: Kişisel verileriniz; YADOST, tarafından yazılı ya da elektronik ortamda toplanabilir. Bu verilerinizi muhafaza ederken Kanun’un 4. Maddesinin 2. Fıkrasında belirtildiği gibi ilgili Kanunlara ve dürüstlük kuralına uyacağımızı ve verilerinizi doğru ve gerektiğinde güncel tutacağımızı beyan ve taahhüt ederiz. Herhangi bir şüpheye mahal vermemek amacıyla Kanun’un 4. Maddesinin 2-b fıkrasında belirtilen güncel tutma yükümlülüğü yadost.org.tr kullanıcılarının kendilerine ait kişisel veya özel nitelikteki kişisel verilerini şirketin bildirildiği ölçü ile sınırlı olacaktır. YADOST, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini sağlamaya yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almakla yükümlüdür.

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları ve Hukuki Sebepleri: YADOST, kişisel verilerinizi 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 4. maddesi uyarınca ve her halükarda 5. maddenin 2. fıkrasının a, c ve e bentlerinde belirtilen istisnai hallerin dışına çıkmamak koşulu ile siz kullanıcısına hizmet verebilmek için bazı kişisel bilgilerinizi mobil uygulamaya kaydetmek suretiyle paylaşmasını istemektedir. YADOST, kullanıcıların kişisel bilgilerini sadece belirli hizmetleri yerine getirmek, sitede kullanıcıların isteklerine göre içerik ile reklam sağlamak ve yeni hizmetlerden haberdar etmek için saklar. yadost.org.tr kullanıcıları web sitesindeki dolaşımları sırasında kişisel bilgilerini değiştirme şansına sahiptirler. Bu bilgiler gerekli görülmesi halinde YADOST tarafından ve her zaman kullanıcı tarafından değiştirilebilmektedir. yadost.org.tr kullanıcılarının sitedeki dolaşımları sırasında ziyaret edilen bölümler, tıklanan alanlar gibi özellikleri otomatik olarak kaydedilmektedir. Bu veriler, sadece bölümlerin, farklı alanların izlenme, takip edilme oranlarının tespiti için kullanılmaktadır. Sayfaların nereden geçerek ya da ne şekilde ziyaret edildiğini belirleyen “cookie” adlı teknolojinin kullanıldığı durumlarda aynı şekilde uygulamanın farklı alanlarının izlenme, tıklanma oranlarının belirlenmesinde istatistiki veri olarak toplanmakta olup; kişiye özel yapılan bir uygulama değildir. Bu teknoloji ile amaçlanan, kullanıcıların daha sıklıkla ziyaret ettikleri bölümlere ait içeriği, siteye ilk ziyaretinden itibaren kullanıcı için daha kolay ulaşılır kılmaktır.

YADOST, kanunlarımızca yetkili kılınmış olan kişi, kurum ve kuruluşlar ile ilgili kanunlar kapsamında bilgi işlemesine izin verilenlerle Kanun’da belirtilen şekilde işleyebilecektir.

Kişisel Verilerin Aktarılabileceği Kişi/Kuruluşlar: YADOST yasal mevzuatın izin verdiği kurum ve kuruluşlar ile; ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm resmi makamlar, YADOST’un taraf olduğu sözleşmeler tahtında müşterileri, çözüm ortakları ve diğer ticari faaliyette bulunduğu üçüncü kişilerdir. YADOST, yadost.org.tr kullanıcılarına ait bilgileri aşağıda belirtilen haller gerektirdiği takdirde açıklamak hakkına sahiptir: 1. Kullanıcının, şahsi bilgilerinin paylaşılması konusunda izni ve onayı var ise, 2. yadost.org.tr ve YADOST’un kendi bünyesinde kullanılmak üzere kullanıcı profillerinin belirlenmesi amacıyla, 3. Kullanıcının, yadost.org.tr ve YADOST’dan talep ettiği ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, temin edilmesi veya size sunulan servis ve araçlarla ilgili problemlerin giderilmesi amacıyla, 4. Kullanıcıya ürün ve servisler sunarken, birlikle çalıştığı (iş birliği yaptığı) firmalara, bu ürün ve servislerin sağlanmasında kullanılmak üzere, 5.Yasal soruşturmalar esnasında, mahkeme kararı gereği veya yasal prosedürler gerektirdiği takdirde.

Kişisel Verilerin Silinmesi: Kanun kapsamında muhafaza edilen verileriniz; verilerinizin işlenmesinin gerektirdiği sebepler ortadan kalktığı takdirde talebiniz doğrultusunda silinecek, yok edilecek veya Kanun’un 7. maddesinin 3. fıkrasında bahsedilen Yönetmelik tarafından belirlenecek koşullar altında anonim hale getirilecektir.

Kanun’un 11. Maddesi Çerçevesinde Haklarınız:  yadost.org.tr ’e başvurarak;
a) kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) kişisel verileriniz işlenmişse bilgi talep etme,
c) kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) kişisel verilerinizin yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
d) kişisel verilerinizin eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
e) Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini / yok edilmesini isteme,
f) kişisel verilerinizin aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
g) kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
ğ) kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

yadost.org.tr, size verilen içeriğin kalitesini artırmak, bazı hizmetlere doğrudan ulaşılabilmesini sağlamak için sizin onay vermeniz halinde coğrafi konum bilginize ilişkin veri kaydedilebilir ve kullanılabilir.

İşbu bilgilendirme yazısı ve muvafakatname kabul etmiş olduğunuz kullanım ve gizlilik sözleşmesinin bir parçasıdır.

Yapılan bu açıklamalar çerçevesinde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanun’a uygun olarak YADOST ve yadost.org.tr tarafından kişisel verilerimin toplanmasına, işlenmesine, güncellenmesine, periyodik olarak kontrol edilmesine, veri tabanında tutulmasına ve saklanmasına ve gerektiği takdirde ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve iş ilişkimizin gereği olarak çözüm ortağımız olan üçüncü kişilerle paylaşılmasına ve kişisel verilerimin bunlar tarafından da tutulmasına muvafakat ettiğimi kabul, beyan ve taahhüt ederim.

SİTEYİ KULLANANLAR İÇİN GEÇERLİDİR.

FORUM (SORU SOR-YANIT VER) KURALLARI

Forumumuz; Doğru bilgi, samimiyet, dostluk ve paylaşım temeline dayanmaktadır. Tüm mesajlar bu temeller doğrultusunda değerlendirilecek olup, kaynağı belli olmayan ya da kendi kanaatine dayanan, kırıcı, rencide edici, küçük düşürücü, ifadelerden kaçınılacak, dini, etnik kökenli ve siyasi polemiklerden uzak samimi ve hoşgörülü paylaşımlar yapılacaktır.

Forumda kalite ve üslup seviyesi gözetilecek olup, “sevdiklerini sonsuza uğurlamanın” ciddiyetinde acıları hafifletmek için gönül birliği yapmış dostların arasında olduğumuz unutulmamalıdır.

Forum ortamının;  sohbet etme, bilgi isteme- verme gibi paylaşma amaçlarında kullanılması ve sürdürülmesi esastır. Bu konuların dışında kalan mesajlar uyarı, şikâyet ya da yanlışlık tespit edildiğinde silinecektir.

Forumumuz ticari amaç gütmeyen, bilgi paylaşımını karşılıksız yaymayı hedefleyen bir sosyal paylaşım sitesi olduğundan alım, satım, kiralama vb. hizmetlerin tanıtıldığı ilanlar yayımlanmaz, yayınlanması durumunda haber verilmeksizin silinirler.

İlan yayımlamakta ısrar edenler forumun kurallarını ihlalden uyarılmaksızın üyelikleri silinecektir. Forumumuza müstehcen yazılar yazmak müstehcen resimler vermek yada Link vermek kesinlikle yasaktır aksini yapanların derhal yazı yazma yetkileri alınacaktır. Forum katılımcıları yeni bir Konu Başlığı açmadan önce o fonunun forumda mevcut olup olmadığını kontrol etmelidirler. Bunun için forumun arama özelliği kullanılabilir. Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açılmamalıdır. Uygunsuz bir mesajla karşılaştığınızda lütfen forum yöneticisine bildiriniz.

Mesaj yazarken büyük Harf kullanmak “bağırmak” anlamı taşıdığı için büyük harf kullanmayınız.

Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçmeniz gerekiyor. Konu ile alakalı olmayan başlıklar silinebilir. Forumda yayımlanan fotoğraf veya resimlerde reklam amaçlı yazı, imza, şirket logosu bulunamaz.

Kişisel çekilen fotoğraflarda fotoğrafı kapatmayacak şekilde adınızı belirten imzanın bulunmasında bir sorun yoktur. Üye olurken uygunsuz isim seçmek, siyasi amaçlı yazılar, reklam yapmak yasaktır.

Profil resmi olarak kesinlikle erotik, pornografik, tanınmış kişi fotoğrafı, politika ilgili bir görsel olmamalı ve bir partinin simgesi olan logolar kullanılmamalıdır. Forum Yönetimi tarafından, yazılan yazının Konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme aktarır veya silerler. Bu nedenle itiraz türü yazıların da silinmesi veya cevaplandırılması yönetici yetkisindedir. Aynı kişinin birden fazla rumuz veya isimle, farklı kişilermiş gibi aynı konuda görüş belirttiğinin tespit etmesi durumunda, kişinin tüm mesajları silinir ve foruma girişi yasaklanır. Yine buna bağlı olarak aynı kişinin birden fazla e-posta adresi ile başvurarak farklı isimler ile yazdığının tespit edilmesi durumunda foruma olan üyeliği derhal silinir.

Forumun işleyiş kuralları konusunda katılımcıları bilgilendirmek moderatörlerin görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır. Forum kurallarına uymayan katılımcıların yazı yazması engellenecektir. Foruma üye olan herkesin, “üyelik kurallarını tamamen okumuş, anlamış ve kabul etmiş” olduğu varsayılır.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Whatsapp mesajlaşma ve grup oluşturma

Bir Whatsapp kullanıcısı iseniz ve YADOST  0552 564 23 10 nolu telefonun whatsapp uygulamasından istekte bulunup iletişime geçebilirsiniz. Ancak öncelikle kuralları dikkatlice okumanızı rica ederiz. Kurallar kişisel bilgi güvenliğinizi tehlikeye soktuğunu düşünüyorsanız, Grup üyelik kaydı için bilgilerinizi göndermeyin. lütfen Whatsapp uygulamasını kullanmayınız.

Sosyal amaçlı oluşturulan yadost.club Whatsapp haberleşme hattı gruba hayvanlara ilgi duyan, çevresine duyarlı kişiler üye olabilirler.

Reklam, ticari menfaati çekecek diyaloglar kurulamaz. Grubun veya gruptaki bir kişinin yardım talep edilmemesine rağmen yardım teklifinde bulunanların (ticari yaklaşım ve reklam olarak algılanır) tespit edilmesi durumunda, üye şikayeti beklenmeksizin o üye gruptan *çıkarılır*.

Grupta mesaj olarak; hayvan dostlarımız, kamusal duyurular, sağlık hakkında bilgi paylaşımları, öneriler gönderilebilir. *Bayram* mesajları, genel *selamlamalar*, haberle ilgili olmayan, dini motifli ifadeler, görseller, siyasi içerikli mesajlar gönderilemez. Whatsapp’ın mesaj filitreleme imkanı olmadığı, her mesaj üyelere iletildiği için *genel* mesajları üyeleri rahatsız düşüncesiyle gönderici üyelikten silinir

Grup içinde oluşacak sohbetler *ikili* konuşmaya dönüşmesi durumunda ,grup *dışı* iletişimde devam etmesi önerilir. İkaz edildikten sonra devamında üye kaydı silinir.

Whatsapp uygulamalarında her üye diğer üyelerin telefon numaralarını görmektedir. Kişi gözüken telefon kaydında ticari isim,ünvanlı isimler veya tanımları dahil edilemez. Kayıttan sonra kendi hatlarında yapacakları isim ve görsel değişimler söz konusu olduğunda ise her hangi bir uyarı olmaksızın gruptan silinir.

Gruptan çıkmak isteyen üyelerin neden *rahatsız* olduklarını bildirmeleri durumunda yadost.club bu kurallar listesini genişletip *rahatsızlık* nedenini ortadan kaldırma çabası içinde olacaktır.
6. Grupta yadost.club site yönetimi üye *admin* durumunda olacaktır. Üye olmak isteyenleri gruba eklemekte *serbesttir*.

Üyelik Sözleşmesi

1. yadost.org.tr, üyelik formunu eksiksiz ve geçerli olarak dolduran herkese üyelik hakkı sağlar. yadost.org.tr istediği takdirde üyelerin üyeliklerini sonlandırabilir..

2. Üye bu sözleşmeyi kabul etmekle baraber ” yadost.org.tr Topluluk Kuralları”nı da kabul etmiş sayılır. Topluluk kurallarına aykırı davranışlar sözleşmeye aykırılıkla aynı sonuçları doğurur.

3. Üye kendisine ait olmayan ‘gerçek isim ve soyadları’nı üye ismi olarak kullanamaz. Geçerli ve aktif olan bir mail adresi bildirilmesi zorunludur. Üye, kayıt esnasında verdiği bilgilerin doğruluğunu onaylar ve bu bilgilerin yanlış olmasından kaynaklanacak her türlü sonucu peşinen kabul eder, kendi belirlediği mail adresi ve şifrenin kullanımından doğacak her türlü sorumluluğu kendi taşır.

4. Üye kayıt esnasında verdiği kendisine ait ad, soyad, yaş, şehir vs. bilgilerin doğru olmaması durumunda üyeliğinin koşulsuz ve uyarı yapılmadan yadost.org.tr tarafından tek taraflı olarak sonlandırılacağını kabul eder.

5. Üye sitenin kullanımı esnasında gerçeğe aykırı olarak kendisine ait olmayan pet, fotoğraf, video vs. dökümanı üyelik sayfasına veya sitenin genel kullanım alanlarına eklemesi durumunda üyeliğinin koşulsuz ve uyarı yapılmadan yadost.org.tr tarafından tek taraflı olarak sonlandırılacağını kabul eder.

6. yadost.org.tr üyelerinin kimlik bilgileri, yadost.org.tr Kullanım Koşulları ve Gizlilik Hakları çerçevesinde gizli tutulur. Ancak aşağıdaki koşulların münferiden veya toplu olarak gerçekleşmesi halinde yadost.org.tr, üyenin kimlik bilgilerini araştırma ve açıklama hakkına sahiptir. – Resmi makamlardan üyeye yönelik bir suç duyurusu ya da resmi soruşturma talebi gelmesi halinde. – Üyenin yadost.org.tr sisteminin çalışmasına engel olacak herhangi bir elektronik sabotaj veya saldırı yaptığının tespit edilmesi halinde. – Bu sözleşme ve eklerine aykırı koşullardan dolayı üyeliği iptal edilmiş bir üyenin, yeniden üye olarak sözleşme ihlalini tekrarlaması halinde.

7. Bir üyenin yadost.org.tr ‘ye üye olmak için verdiği her bilgi yadost.org.tr tarafından saklanır. Bu bilgi kesinlikle, üyenin kişisel haklarına zarar gelmemesi için saklı tutulur ve üçüncü kişilerle paylaşılmaz. Ancak üye, sadece kendisinin ulaşabileceği güncelleme alanlarında ve diğer site üyeleriyle iletişimin sağlanabilmesi için gerekli alanlarda bilgilerinin paylaşılacağını kabul etmiş sayılır.

8 Yadost.club, içerisinde bulunan bütün yazılı, resimli, sesli, grafik içeren ve/veya içermeyen tablo gibi materyallerin her hakkı mahfuzdur. Aksi takdirde doğabilecek kanuni itilaflarda yadost.org.tr, bu uyarıyı yaptığından dolayı hiçbir sorumluluk kabul etmez. Bu durum, aksi sayfada belirtilmiş ve-veya söz konusu materyal bir gerçek kişi adına yayınlanmışsa geçersiz sayılır.

9. Üyelik haklarının kazanılması, bu hakların sonsuza kadar süreceği anlamına gelmez. yadost.org.tr, üyelere aldıkları hizmetlerin ve üyeliklerinin ne kadar süreceği hakkında hiçbir garanti vermez. yadost.org.tr üyenin, üyelik başvurusuna yazdığı her bilgiyi doğru olarak kabul eder. Bu bilgilerin yanlış olmasından dolayı meydana gelebilecek herhangi bir teknik ve/veya kanuni arızadan sorumlu değildir.

10. yadost.org.tr, kendi sitesinin üzerinden yapılan ve zarar vereceğine inandığı her türlü haberleşmeyi, üye sayfası yayımını ve bilgi aktarımını yukarıda yazılı şartlar dahilinde istediği zaman kesme hakkını saklı tutar.

11. Yukarıdaki şartlara uymama halinde doğabilecek ihtilaflarda İstanbul Mahkemeleri yetkilidir. Bu gibi durumlarda üyeler mahkemenin vereceği yaptırımlardan da birinci derecede sorumlu tutulacaklardır.

12. yadost.org.tr, bu sözleşmenin herhangi bir maddesini değiştirme, yenileme veya iptal etme hakkına sahiptir. Her üye bu maddeleri okumuş kabul edilir ve sonradan hiçbir itiraza mahal verilmez.

13. yadost.org.tr üyeleri, taleple birlikte diledikleri an tek taraflı olarak üyeliklerini iptal etmek isteyebilirler. Ancak iptal işlemi, söz konusu kullanıcıların üyelikleri sırasında gerçekleştirdikleri icraatların sorumluluğunun sona erdiği anlamına gelmez. İptal talebinin yadost.org.tr tarafından kabul edilmeme hakkı saklıdır. İptal talebi, iptal talebi sahibi üyenin kendi hesabına erişiminin durdurulması şeklinde veya üyenin tüm bilgilerinin yayından kaldırılması şeklinde olabilir. İptal talebi üzerine yapılacak işlemler tek taraflı olarak yadost.org.tr ‘nin takdirine bağlıdır.

14. yadost.org.tr ile üyeler arasında ortaya çıkabilecek ihtilaflarda, Yadost.club elektronik yayınları ve tutulan kayıtlar delil olarak kabul edilir.

15. yadost.org.tr BULUŞMA ve ETKİNLİKLERİ İLGİLİ YASAL KONULAR – Buluşma vs. benzeri etkinliklerin amacı Yadost.club üyelerini bir araya toplamak, güzel vakit geçirmelerini, bilgi alışverişi yapmalarını sağlamak, topluma faydalı faaliyetlerde bulunmalarını sağlamaktır.- Buluşma vs. benzeri etkinliklere katılan veya buluşma vs. benzeri etkinlikleri düzenleyen yadost.org.tr üyesi / üyeleri etkinliğin başarılı olması için işbu sözleşmede yazılı tüm kuralları okuduğunu ve kendisini ilgilendiren tüm kuralları uygulayacağını kabul eder. – yadost.org.tr, sadece üyelerin birbirleri ile haberleşebilmesi için elektronik ortamı sağlar. yadost.org.tr etkinliklerle ilgili hiçbir yasal veya maddi sorumluluğu yoktur.- Etkinliklere katılan üyeler, kendi hür iradeleri ile etkinliğe katıldıklarını kabul ederler. Etkinlik sırasında oluşabilecek maddi ve manevi zararlardan yadost.org.tr sorumlu tutulamaz. – Etkinliklere 18 yaş ve üstü üyeler katılabilir. 18 yaşından küçük üyeler ancak ebeveynlerinin yazılı izniyle veya ebeveynleri ile birlikte etkinliklere katılabilirler.- Etkinliği düzenleyen üye / üyeler etkinliğin türüne göre gerekebilecek olan her türlü yasal izni “valilik, belediye, emniyet müdürlüğü” gibi ilgili kurumlardan almakla yükümlüdürler. – Etkinliklerde, yasalara, toplumun gelenek ve göreneklerine ve ahlaka aykırı faaliyetlerde bulunulamaz. Kişisel haklara, tüzel kişilere, insan ve hayvan haklarına aykırı davranışlarda bulunulmasına izin verilemez.

16. yadost.org.tr BULUŞMA ve ETKİNLİKLERİ İLGİLİ TAVSİYELER – Etkinliği düzenleyen veya Etkinliğe katılan yadost.org.tr üyesi/üyeleri etkinliğin başarılı olması için işbu sözleşmede yazılı tüm kuralları okuduğunu ve kendisini ilgilendiren tüm kuralları uygulayacağını kabul eder. – Etkinliği düzenleyen üye ilk olarak, etkinlik yapılacak tarih tespit eder. Bu yapılırken; o gün, bayram, okul tatili, konser vs. gibi katılımı etkileyecek başka unsurlar göz önünde bulundurulur. Uluslararası saygınlığı olan sitelerden hava durumu araştırılır. Mevsime göre günün en uygun saati (yazın serin-kışın en sıcak gibi ) tespit edilir. – Etkinliğin içeriğine karar verilirken üyelerin görüşleri göz önünde bulundurulur. Piknik, barınak ziyareti, parkta ,ev ziyaretlerindeki buluşma gibi istekler dikkate alınır.- İçerik tespit edildikten sonra yadost.org.tr’ nin ilgili sayfalarında duyuru yapılır. Duyuru mümkün olduğunca net ve anlaşılır olmalıdır. Buluşma yeri tarihi saati, etkinlik saati ve etkinliğin içeriği, maddi bir katkı gerekiyorsa miktarı, net bir şekilde belirtilmelidir. Eğer herkesin bildiği bir yerde buluşulmuyorsa yerin kapsamlı bir tanımı hatta tercihen yerin planı duyuruya eklenmelidir. Katılımı arttırmak için gerekirse farklı üye gruplarında da duyuru yapılmalıdır. Gerekirse telefon, sms gibi internet harici ortamlar da üyelere ulaşmak için devreye sokulmalıdır. – Katılacak üyelere, etkinliğin sorumlusunun kimler olduğu, mail adresi, cep telefonu gibi iletişim bilgileri mutlaka bildirilmelidir. Katılacağını bildiren ancak, daha önceden tanımayan veya katılacağından şüphe duyulan üyelere mesaj yollanmalı ve teyit alınmalıdır. Üyelerin yanlarında getireceği insan sayısı tespit edilmeli ve toplam üye sayısı mümkün olduğunca kesinleştirilmelidir. Bu özellikle yer kısıtlaması olan ya da yiyecek içecek söz konusu olan etkinliklerde çok önemlidir. – Özellikle, köpeklerle katılınacak etkinliklerde üyelerin araç durumu sorgulanmalı ve yardımcı olmaya çalışılmalıdır. Bu yardım, aracı olan diğer üyelerle temas şeklinde veya toplu bir taşıma aracı temini şeklinde olabilir. – Etkinliğe katılacak üyelerin ihtiyaçları hesaplanmalı ve ona göre önlem alınmalıdır. Köpeklerin de katılacağı etkinliklerde köpekler için su ve mama kapları, temiz su ve mama, insanlar için yiyecek, içecek, gölgelik, tuvalet gibi ihtiyaçlar göz önüne alınmalıdır- Etkinliğin güvenlik boyutu mutlak düşünülmeli ve önlemler alınmalıdır. Etkinliklerde insanlar ve köpekler için ilk yardım malzemesi, mümkünse veteriner ve sağlık personeli bulundurulmalıdır. Gerekli görülen ortamlarda güvenliği sağlamak için bazı üyeler görevlendirilebilir, kolluk kuvvetlerinden yardım istenebilir. Alkol tüketimi söz konusu olan etkinliklerde güvenlik konusuna daha da önem verilmelidir. – Etkinlik sırasında da üyelerin gereksinimlerinin temini ve kontrolün elden kaybedilmemesi için iş bölümü yapılmalı, konulara göre görevliler atanmalıdır. – Etkinlik sonrasında da yadost.org.tr’nin ilgili sayfasında üyeler, katılım sayısı, yapılanlar,etkinliğin başarısı, olaylar gibi konularda mutlaka bilgilendirilmeli ve mümkünse fotoğraf eklenmelidir.- Aşıları ve parazit tedavisi tamamlanmamış köpeklerin etkinliklere getirilmesi yasaktır. Köpek sahipleri, aşı karnelerini yanlarında getirmekle ve gerekli görüldüğü takdirde YADOST Yöneticilerine veya etkinliği düzenleyen üyelere ibraz etmekle yükümlüdürler.

17. Üyenin diğer üyelere yadost.org.tr uygulamalarında amacına aykırı ( rahatsız edici, ısrar edici, tehdit edici, taciz edici) mesajlar atması halinde YADOST adminleri Üye’nin hesabını bildirim yapmadan süreli veya süresiz kapatma hakkına sahiptir.

18. yadost.org.tr üzerinden satış yapılması yasaktır. Üyenin satış yapması veya yapmaya çalışması halinde YADOST adminleri Üye’nin hesabını bildirim yapmadan süreli veya süresiz kapatma hakkına sahiptir.

Üye Servis Kullanım Kuralları

YADOST web ve sosyal ağları ile iletişimleriniz de, bu hizmetleri yalnızca yasal amaçlarla kullanacağınıza ve üçüncü tarafların haklarını ihlal etmeyeceğinize kabul ediyor ve söz veriyorsunuz.

Bizim Topluluk Kuralları Şartların parçasıdır, hizmetin kabul edilebilir ve kabul edilemez kullanımları hakkında daha fazla bilgi içerir. insan veya hayvanlara ait müstehcen, pornografik, kanlı, yasa dışı, tehdit edici veya taciz edici, aşırı şiddet içeren veya kendi kendine veya başkalarına zarar vermeyi teşvik eden içerik yayınlama veya toplama dahil olmak üzere kabul edilemez, herhangi bir kullanım, hesabınızın derhal feshedilmesine ve gelecekte hizmet erişiminin askıya alınmasına neden olabilir. .

İçeriğiniz
Makaleler, fotoğraflar, yorumlar ve diğer içerikler dahil olmak üzere kendi içeriğinizi site gönderim butonu ile kendinize hesap açarak gönderebilirsiniz.

Siz – ve yalnız – siz gönderdiğiniz, oluşturduğunuz ve yayınladığınız içeriğin haklarına sahipsiniz. İçeriği göndererek, içeriğimizi saklamak, görüntülemek, çoğaltmak ve dağıtmak dahil olmak üzere hem şimdi hem de gelecekte hizmetimizi sağlamak için gerekli olduğuna inandığımız her şeyi yapmak için içeriğinizi kullanma iznini veriyorsunuz. Bu ayrıca içeriğinizi gönderim aracılığıyla daha geniş yayın, dağıtım veya yayın için ortak şirketlerle veya hizmetlerle tanıtmayı içerebilir.

YADOST aracılığıyla yayınladığınız içerikten sorumlusunuz ve başkasının yayınlanmasından kaynaklanabilecek hak iddialarına veya yasal haklarına güvenmek de dahil olmak üzere, kendisiyle ilişkili tüm riskleri üstleniyorsunuz. YADOST’da içerik yayınlayarak, bu materyali yayınlamak için gerekli haklara sahip olduğunuzu, bunun yapılmasının başkalarına verdiğiniz herhangi bir lisansla çelişmediğini ve bilginizin en iyi şekilde yayınladığınız içeriğin kasıtlı olmadığını olmadığını beyan edersiniz. yanıltıcı.

Kimsenin içeriğini ön incelemede geçirmiyoruz ve izlemiyoruz. Ancak, herhangi bir nedenle YADOST ile herhangi bir içeriğe erişimi inceleme ve kaldırma ya da devre dışı bırakma hakkımız vardır. YADOST ile sizin veya bir başkasının yayınladığı hiçbir şey için sorumluluk kabul etmiyoruz.

YADOST ayrıca sahip olmadığımız veya kontrol etmediğimiz web sitelerine, servislere, içeriğe ve reklamlara bağlantılar içerir. Bu konuda da onay vermemekte veya sorumluluk almamaktayız.

GİZLİLİK
Bizim Gizlilik Politikası kişisel olarak kabul edebilir bilgiler de dahil olmak koleksiyonumuzu ve hizmet bilgi kullanımını açıklar. Zaman zaman güncellenebileceğinden, bu politikada açıklanan bilgi uygulamalarına rıza göstermektesiniz.

GÜVENLİK
YADOST’un güvenliğini çok ciddiye alıyoruz. Hesabınızın güvenliğini ve bununla ilişkili verileri korumak için makul uygulamaları kullanıyoruz, ancak birisinin güvenlik önlemlerimizi yenemeyeceğini garanti edemeyiz. Hesabınızdan herhangi bir şekilde taviz verirseniz lütfen derhal bize bildirin.

YADOST’da her zaman güvenlik boşlukları aramaktayız. Hizmetimizde bir güvenlik açığı bulursanız, raporunuz için minnettar oluruz ve derhal bize bildirmenizi öneririz.

Bir güvenlik açığını bildirmek için lütfen bilgi@yadost.org.tr adresine e-posta gönderin .

ÇOCUK YOK (ÜZGÜNÜZ!)

Çocukları herkes kadar seviyoruz ama YADOST sadece 13 yaş ve üstü insanlar içindir. 13 yaşın altındaki bir çocuğun hizmetimizi kullandığını öğrenirsek, çocuğun hesabını sonlandırmamız gerekir.

TELİF HAKKI
YADOST, Türkiye cumhuriyeti telif Hakkı Yasası ile uyumludur. Çıkarılmış bildirimlere yanıt veriyoruz ve uygun olduğunda tekrar eden ihlalcileri sonlandırma politikasına sahibiz. Daha fazla bilgi için Telif Hakkı Politikamıza için Fikri ve sınai haklar bölümüne bakın .

HİZMETİMİZDEKİ DEĞİŞİKLİKLER
YADOST, sürekli gelişen ve (umarım) daha iyi hale gelen dinamik bir üründür. Sonuç olarak, ürünlerimize veya hizmetimizin herhangi bir bölümüne erişimi herhangi bir zamanda, herhangi bir nedenle, önceden haber vermeksizin veya önceden haber vermeksizin değiştirebilir, engelleyebilir veya kısıtlayabiliriz. Bunu kullanıcılarımızdan birine, bir kısmına veya tümüne göre yapabiliriz.

FERAGATLER VE MUVAFAKANAME
YADOST, açık veya ima edilen hiçbir garanti olmadan “olduğu gibi” sağlanmıştır.

SORUMLULUĞUN SINIRLANDIRILMASI
Kanunun izin verdiği ölçüde, YADOST doğrudan veya dolaylı olarak tahakkuk veya veri, kullanılması, iyi niyet herhangi bir kayıp ya da olmasın, herhangi bir, dolaylı arızi, özel, dolaylı veya cezai zararlardan veya kar veya gelir kaybı için sorumlu olmayacaktır.
(A) YADOST’u kullanmama, kullanmama, erişememe veya kullanamama durumundan kaynaklanan diğer maddi olmayan zararlar;
(B) Üçüncü şahısların hakaret içeren, hakaret edici veya yasa dışı davranışı dahil olmak üzere yadost.club’deki üçüncü tarafların davranışları veya içerikleri; veya
(C) içeriğinizin yetkisiz erişimi, kullanımı veya değiştirilmesi.

TAHKİM
Herhangi bir nedenden dolayı Flipboard’dan hoşnut olmazsanız, farklılıklarımızı gayrı resmi olarak çözme fırsatını kaçırırız. Bizimle bilgi@yadost.club mail adresinden iletişime geçmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Anlaşmazlığı iyi niyetle çözmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Biz gerçekten makul insanlarız.

Sorunu bu şekilde çözemezsek, bu Şartlar veya YADOST hizmetinden kaynaklanan talepleri Ticari Kuralları uyarınca ANKARA Batı mahkemeleri üzerinden nihai ve bağlayıcı tahkim yoluyla çözeceğimizi kabul ediyoruz. Tüketici İle İlgili Uyuşmazlıkların tüketici mahkemeleri ve hakem heyetleri  Prosedürlerine göre çözülecektir..

Karşılıklı anlaşma yeri, yaşadığınız veya çalıştığınız Türkiye Cumhuriyeti ilçesinde, Ankara’da veya ikimizin üzerinde hemfikir olduğumuz başka bir yerde gerçekleşecektir. Her ikimiz de, yalnızca tahkimden önce tahkim edilmeden, YADOST veya fikri mülkiyet haklarının kötüye kullanılmasının durdurulmasına karşı ihtiyati tedbir almak için mahkemede dava açabiliriz.

Bizimle olan herhangi bir anlaşmazlığı tahkimde bireysel bir temelde çözmeyi kabul edersiniz, bir sınıf tahkim, sınıf eylemi veya herhangi bir türde birleştirilmiş işlem olarak değil.

YASA VE YARGI YETKİSİ DÜZENLEYEN

Bu Koşullar, yasalar çatışması ilkeleri dışında,Türkiye Cumhuriyeti yasalarına tabi olacaktır..

TÜM ANLAŞMA

Bu Şartlar ve Gizlilik Politikamız  siz ve YADOST arasındaki anlaşmanın tamamını teşkil eder. Bu Şartların herhangi bir hükmünün uygulanamaz olduğu tespit edilirse, kalan hükümler tam olarak yürürlükte kalmaya devam edecektir.

DEĞİŞİKLİK
Bu Koşullar zaman zaman değiştirilebilir. En son revizyonların tarihi her zaman //yadost.club/politika-merkezi adresinde olacaktır ve daha eski sürümler istek üzerine temin edilebilir. Haklarınızı büyük ölçüde değiştireceğine inandığımız değişiklikler yaparsak, web sitemize bir bildirim göndererek sizi bilgilendireceğiz. YADOST’u kullanmaya devam ederek bu Koşullarda yapılan herhangi bir değişikliği veya düzeltmeyi kabul edersiniz.

Topluluk Kuralları

Düşünceli ve yapıcı yorumlara değer veriyoruz, ancak bir yazara, site yorumcusuna,  maneviyatına saldıran veya bir hayvanı veya bir kurumu karalayan yorumlar kabul edilemez. Üye ve haber yazıları hakkında bilgi veya açıklama sağlayan katkılarınızı bilgi@yadost.org.tr adresine gönderebilirsiniz.İçeriğimiz veya haberlerimizin kapsamı hakkındaki şikayetler bilgi@yadost.org.tr adresine gönderilmelidir.

Yorumların kabul edilip edilmeyeceği hususunda uygulanan genel kurallar :

  1. Yazarlara, diğer kullanıcılara veya herhangi bir bireye yapılacak kişisel saldırılara müsamaha gösterilmeyecektir ve bu tür yorumları paylaşan kullanıcılar site mülkiyeti olan YADOST (dernek)’inin tamamen kendi takdirine bağlı olarak yasaklanabilecektir.
  2. Küfür etme, alay etme, isim takma veya başka şekilde kötü ifadelerin kullanımını içeren yorumlar kabul edilemez.
  3. Sağlıklı tartışmalara değer veriyor ve sitede tartışılan konular hakkında insanların pek çok zaman güçlü hislerinin olacağını anlıyoruz, ancak lütfen diğer kullanıcıların görüşlerine ve inançlarına saygı gösteriniz.
  4. Konu ile ilgili paylaşımlar yapınız. Eğer paylaştığınız yorum tartışılan konu ile alakalı değil ise YADOST’un takdirine bağlı olarak silinebilir. YADOST hakkında yapılan haber, haber, duyuru ve genel yorumlar veya moderatör kararları hakkında yapılan yorumların da silinme olasılığı vardır.
  5. Irkçı, cinsiyetçi, homofobik veya diğer saldırgan yorumlara müsamaha gösterilmeyecektir. Devlet, kurumlar veya bir inanç hakkında görüş bildirmek ile insanlara ırkları, cinsiyetleri, cinsel tercihleri veya dinleri nedeniyle saldırmak arasında fark vardır.
  6. İnsanları suç işlemeye teşvik eden yorumlara müsamaha gösterilmeyecektir.
  7. Yorumlar Türkçe olmalıdır. Site’de diğer diller kabul edilmemektedir.
  8. Yorumlarınızı anlaşılır şekilde yapınız. Eğer moderatör yorumlarınızı imla, dilbilgisi veya mantık hatasından dolayı anlayamıyor ise, yorumlarınız silinebilir.
  9. Başka birinden kopyaladığınız veya telif hakkına sahip olmadığınız bir içerik paylaşmayınız.
  10. BAĞIRMAYINIZ. İnternette kabul edilen görgü kurallarına göre büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına gelmektedir.
  11. Spam (istenmeyen mesaj) veya flood (aşırı sayıda mesaj) yapmak yasaktır. Aynı mesajı veya benzer mesajları birden fazla kere paylaşmayınız.
  12. Mal veya hizmetlerin reklam veya tanıtımlarını yapmak veya internet sitesi linklerini (URL) paylaşmak yasaktır.
  13. Başkasıymış gibi davranmak yasaktır. Başka birisiymiş gibi davranmak (başka üyeler de dahil olmak üzere) kabul edilemez.
  14. Uygun olmayan kullanıcı adları yasaktır.
  15. Kişisel bilgiler vermek serbesttir. hayvanların bilgilerini, kendi adres ve iletişim bilgilerini üye kullanıcılarının ulaşmaları için adres, telefon numaralarını,, e-posta adresi gibi bilgiler de dahil olmak üzere, size veya başka bir kişiye ait iletişim bilgilerin ilan edilmesi, editör kontrollundan sonra yayınlanır. Yanıltıcı bilgiler kabul edilemez. Bu bilgilerin doğruluğundan iletişim bilgilerini veren kişi ve kurumlar sorumludur.
  16. Sağlıklı düşünen toplum üyelerinin gözünde bir organizasyonun veya bireylerin itibarını zedeleyebilecek karalayıcı yorumlar kabul edilmeyecektir.
  17. Yargı mercilerine saygısızlık içeren veya içerme ihtimali olan yorumlara müsamaha gösterilmez. Yürümekte olan veya ileride başlayacak olan yargılama sürecini etkileyecek her şey bu kapsamdadır.
  18. Mahkeme kararlarına aykırılık teşkil eden yorumları sileceğiz. Davaya katılan insanların isimleri veya bulundukları yerler gibi mahkemenin açıklanmasını yasakladığı belirli bilgiler bu kapsamdadır.
  19. Sitemizde yayımlanan yorumların imla ve dilbilgisini düzeltme hakkımızı saklı tutmaktayız.
  20. Gelen yorumların miktarı nedeniyle, bireysel moderatör kararlarını gözden geçiremiyoruz veya yorumları yayınlandıktan sonra değiştiremiyoruz.

GÜNCELLEME : 06.NİSAN.2019

İŞ MODELİ ANA HATLARI

ÖNSÖZ

BİREYSEL: DD-platform.com’da yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur.  Eğer varsa gönderimde bulunduğunuz yazılar,fotoğraflar ve  yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz.

Böylelikle, Kullanıcı yükümlülükleri ve Kullanım Koşulları‘na uygun olarak, dd-platform’u kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.

KURUMSAL; DD-Platform.com, online haber, blog makale, tescilli veya fikri değerleri olan kaynakların bir yayıncısı olarak ,iş yaşantısında yer alan markalar, kuruluş ve özel/kamu yönetimlerin ve diğer haber kanallarının ekonomik ve ticari baskılardan maruz kalmama ve aynı zamanda editoryal bağımsızlığını koruma adına bazı koruyucu önlemler alır.

İş modeli ve onun bütünlüğünü korumak için gereken önlemlerin ana hatlar açıklamalarını inceleyiniz

Web sitesinde tüm blog makaleleri yayınlama için dd-platform “blog yazar katılımcı Yayınlarının Anlaşması” onaylamak için, yayın konu ve içeriğinin hak sahibi ve yazarı olmanız gerektirir. dd-platform ‘Blog yazar katılımcı Yayınlarının Anlaşması yazarın çalışmalarında telif haklarını korur ve delil oluşturur. Ancak dd-platform telif tam yasal dönem için yayımlaması sırasında, tek ve münhasır hak ve lisans vermektedir. Bu her blog yazısı bir lisans anlaşmasıdır. Telif haklarını başkalarına atama yapması, blog yazısının başka bir sahibi olması durumunda olduğu ya da blog yazarının tercih edildiği durumlar mevcut olabilir. Bu durumda blog makaleleri ve ekindeki tüm verisel ek çalışmaları telif haklarının hepsi genel topluma atanacaktır.
dd-platform blog yazar telif hakkı ihlali, intihal ya da oldukça çok değerli yayınlarda, yazarın varsa diğer yazı ve eklerinde ihlal olarak kabul eder ve uygulama sorununu olarak alır. dd-platform yönetimi, yazarların haklarını korumak için yazarla temasa geçer ve her zaman intihal veya yayınlanmış makaleleri hakkında kötü iddialarını araştırır. Aynı şekilde, malpraktis (kusurlu uygulama) karşı yayın itibarını korumak için çalışırlar. Ekleyen yazılar çoğaltılması denetimi yazılımı ile kontrol edilebilir.
Bir makalenin, başka kaynaktan alınması veya izinsiz kullanımında kaynaklı kullanımında, kaynak adres bulunamaması veya izni olmadan ya da yetersiz onayı ile üçüncü tarafların telif hakkı olan malzeme veya makalenin yazarına tartışmaya dâhil ediliyorsa, dd-Platform harekete geçme hakkını saklı tutar. Ancak bunlarla sınırlı değildir: bir blog yazısının yayımlama erratum (baskı hatası düzeltme); çekilerek makale (site yayınından çıkarmadan); yazarın takipçilerin yayından yasaklanan yazar hakkında sorulara nedenini açıklayarak yanıt verir